Οικονομία

Η Δρακογενιά, ο Τσίπρας και ο Hamptons (τρομάρα τους!) τα κόλπα του ΝΑ και η κομματική πειθαρχία, το μνημόσυνο του τέως με τους Ελληνες στο Λονδίνο και η ACS πωλείται σε μεγάλο ξένο παίκτη

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να δούμε τις συσπειρώσεις των κομμάτων, αλλά με την κοινή λογική μπορώ να σου πω ότι δεν αποκλείεται να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ πέμπτο κόμμα στις εκλογές και έκτο κόμμα πίσω από τη Νίκη σε αρκετές περιοχές της Βορείου Ελλάδος». Δεν μου κάνει εντύπωση καθόλου, γιατί ούτως ή άλλως τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Βελόπουλου δεν είναι πολύ μακριά, αλλά νομίζω ότι ο Κασσελάκης θα τη βγάλει μέχρι εθνικές εκλογές, ακόμα και μονοψήφιος να είναι στις ευρωεκλογές μετά την επιχείρηση ξηλώματός τους από τον Τσίπρα – που, φυσικά, απέτυχε.

Η βασική πηγή Μ.Μ.

-Κι έτσι τώρα που είπαμε για τον «μια φορά στα 100 χρόνια ηγέτη», θυμήθηκα τι μου είχε πει πριν από λίγους μήνες η βασική πηγή Μ.Μ. όταν είχα ρωτήσει τη γνώμη του για τον Τσίπρα. «Μπορεί κάποια στιγμή να επιχειρήσει επιστροφή, αλλά μην ξεχνάς ότι υπάρχει και η περίπτωση ΓΑΠ που όταν ξαναγύρισε πήρε λιγότερο από 3%».

Η Δρακογενιά και ο Αλέξης!

-Δεν το έχω ξανακάνει στο Darkroom, αλλά μπήκα στον πειρασμό να δημοσιεύσω μια «φωτογραφία ντοκουμέντο» από μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση. Σάββατο μεσημέρι (αυτό που πέρασε) μεσούντος του συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ, σε ταβερνείο ο Αλέκος Αλαβάνος βρέθηκε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που τον εκπαραθύρωσε ο (πολιτικός) γιος του Αλέξης και ο Λαφαζάνης που ήταν το «πρώτο θύμα» της διακυβέρνησης Αλέξη (ακολούθησαν Ζωίτσα, Βαρούφας κ.λπ). Τι να λέγανε ο Αλέκος με τον Πάνο στην ταβέρνα «5φ» στην Καισαριανή άραγε, οι δυο από τους… ιδρυτές της περίφημης δρακογενιάς της Αριστεράς για το βλαστάρι τους και τον διάδοχο του Stefanos from Hamptons;

ΠΑΣΟΚ-κομματική πειθαρχία

-Στο μεταξύ, συνεχίζεται το σούσουρο εντός του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του Ν.Α. να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ διαβεβαίωνε περί του αντιθέτου λίγες ημέρες πιο πριν. «Αυτό που μας ξενίζει είναι ότι όλες οι δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ κατά 60%-65% απαντούν ”ναι” στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» λένε στο Μ.Μ. Το ίδιο συμβαίνει και με τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -πλην Γιαννακόπουλου, που το δήλωσε ανοιχτά ότι διαφωνεί με τον αρχηγό της- οι οποίοι απορούν γιατί και πώς άλλαξε στάση το κόμμα τους. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τι λέει ο ΓΑΠ που είχε ταχθεί υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων εδώ και δυο δεκαετίες. Ρώτησα την πηγή μου στο ΠΑΣΟΚ πώς θα το αντιμετωπίσει ο Ανδρουλάκης και μου απάντησε «έτσι όπως εξελίσσεται, μάλλον με κομματική πειθαρχία».

Ο Μητσοτάκης στην Αίγυπτο τον Μάρτιο

-Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν χθες στο ΚΥΣΕΑ ήταν το μεταναστευτικό, με τον Δημήτρη Καιρίδη να ενημερώνει για τη σημαντική μείωση ροών σε Αιγαίο και Έβρο, αλλά και για τον σημαντικά μειωμένο αριθμό μεταναστών που μένουν στη χώρα μας. Σημείο συναγερμού, πάντως, αποτελεί η περιοχή νοτίως της Κρήτης και ειδικά η Γαύδος, όπου τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε αρκετά περιστατικά. Μαθαίνω λοιπόν ότι στα μέσα Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Αίγυπτο για να συζητήσει εφ’ όλης της ύλης με τον πρόεδρο Σίσι, καθώς πολλοί μετανάστες που καταγράφονται προέρχονται από την Αίγυπτο, συνεπώς χρειάζεται μηχανισμός επιστροφών.

Δημοφιλέστερα

To Top