Ελλάδα

Έκλεψαν αναπηρικό αμαξίδιο και τραυμάτισαν αστυνομικό

Άγριο ξύλο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, έπεσε κατά την διάρκεια επεισοδιακής καταδίωξης δύο Ρομά οι οποίοι εντοπίστηκαν να κλέβουν ένα αναπηρικό αμαξίδιο από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Την κλοπή αντιλήφθηκε ένας φύλακας του νοσηλευτικού ιδρύματος και άρχισε να καταδιώκει τους δράστες, ενώ ταυτόχρονα επικοινωνούσε με την Άμεση Δράση από το κινητό του καθοδηγώντας τους αστυνομικούς. Σε μικρή απόσταση από το νοσοκομείο κατάφερε να αποσπάσει το αμαξίδιο από τους Ρομά, οι οποίοι με την βοήθεια ενός ακόμη ομόφυλού τους συνεπλάκησαν με αστυνομικούς που έφθασαν στο σημείο και τραυμάτισαν ελαφρά έναν από αυτούς, ενώ προκάλεσαν και φθορές σε ένα περιπολικό.

Παρά την αντίσταση που προέβαλαν, συνελήφθησαν ο ένας από τους δράστες και ο τρίτος που επιτέθηκε στους αστυνομικούς και λίγο αργότερα παραδόθηκε στην Ασφάλεια και ο δεύτερος κλέφτης. Και οι τρεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με κατηγορίες για κλοπή, απείθεια, αντίσταση, πρόκληση σωματικής βλάβης και φθορά δημόσιας περιουσίας.

Δημοφιλέστερα

To Top