Ελλάδα

Καρύταινα: Κίνδυνος κατάρρευσης για τη «νέα γέφυρα» και τη βυζαντινή με το εκκλησάκι

Το θέμα της εκδήλωσης αφορά τον κίνδυνο κατάρρευσης της γέφυρας του ποταμού Αλφειού λίγα μέτρα μετά την Καρύταινα και επί του εθνικού δρόμου που ενώνει την Αρκαδία με την Ηλεία στο τμήμα μεταξύ Μεγαλόπολης και Ανδρίτσαινας, αλλά και την καταστροφή του ιστορικού βυζαντινού γεφυριού που απεικονιζόταν στο πεντοχίλιαρο και το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επικίνδυνη γέφυρα.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Θεοδόσης Τάσιος με θέμα: «Συμπερασματική εισήγηση. Προς δόξαν της Αρκαδίας», ενώ θα λάβει μέρος και ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Μανώλης Κορρές, γνωστός από το έργο του στην αναστήλωση της Ακρόπολης. Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο Λεωνίδας Ζέρβας του ΕΙΕ, Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48.

Θα μιλήσουν ακόμη, ο Χημικός-Μηχανικός δρ. Γεώργιος Αδαμόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου των Καρυτινών «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με θέμα: «Παθογένειες νέας γέφυρας. Άμεσοι κίνδυνοι» και η αρχιτέκτων Ιουλία Βομπίρη, «επικεφαλής της ομάδας μελέτης αναστήλωσης της Βυζαντινής Γέφυρας με θέμα: «Παρουσίαση στοιχείων από την ολοκληρωμένη μελέτη πλήρους αναστήλωσης της Βυζαντινής Γέφυρας του Αλφειού στην Καρύταινα». Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σχετικό ρεπορτάζ για την εκδήλωση σχετικά με την επικινδυνότητα της γέφυρας στην Καρύταινα έκανε η ΕΡΤ, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο


Καρύταινα: Κίνδυνος κατάρρευσης για τη «νέα γέφυρα» και τη βυζαντινή


Κίνδυνος κατάρρευσης για τη «νέα γέφυρα» και τη βυζαντινή της Καρύταινας

Όπως αναφέρεται από τον Σύλλογο στην πρόσκληση της εκδήλωσης «στα 62 χρόνια λειτουργίας της «νέας γέφυρας» δεν έγινε η παραμικρή εργασία συντήρησης με αποτέλεσμα να έχει οδηγηθεί σήμερα σε ιδιαίτερα επικίνδυνη φάση με έντονη διάβρωση του σιδηρού οπλισμού της αποτελώντας δυνητική απειλή για τους οδηγούς των αυτοκινήτων που τη διασχίζουν και απόλυτη απειλή/ομηρία του υποκείμενου Βυζαντινού Μνημείου.

Δημοφιλέστερα

To Top