Οικονομία

Ο Τσίπρας, η κρύα βουτιά, οι κλακαδόροι και η… μπαλαρίνα, το φλερτ του Γερμανού με την Entersoft και ο χρυσός πλειστηριασμός (σε πολλά επεισόδια)

Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια, εδραιώθηκε η ΝΔ του Μητσοτάκη (και όχι του Καραμανλή και του Πάκη υπουργού Προστασίας του Πολίτη) ούτε η… χαρά του αναρχομπάχαλου -δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ- και τέλος πάντων είχε μπει μία τάξη, διαδηλώσεις γίνονταν, αλλά δεν διαλυόταν το σύμπαν. Από τότε, φτιάχτηκαν νόμοι για να μην μπορούν να κλείνουν 10-20 άτομα το κέντρο και έγινε και η μολότοφ κακούργημα. Αμ δε, που λένε, πάλι ξαναρχίσαμε τα ίδια, λίγο τα νομοσχέδια που κατεβάζει η κυβέρνηση και ενοχλούν τα συντεχνιακά συμφέροντα, λίγο η έλλειψη αντιπολίτευσης που δημιουργεί αντανακλαστικά διαμαρτυρίας στον κόσμο, πάντως θέαμα δεν είναι αυτό στο Σύνταγμα.

Μ.Μ.

-Στο Μ.Μ. παρακολουθούν την εικόνα αυτή, αλλά ακόμα την κοιτάζουν σε μία λογική «κατά της βίας», η οποία όμως εξοργίζει τους κανονικούς ανθρώπους και φθείρει την αξιοπιστία της κυβέρνησης στην κοινωνία των πολλών. Μετά θα ψαχνόμαστε γιατί με εκείνο και με το άλλο η ακροδεξιά πάει συνολικά για 20% στις ευρωεκλογές.

Πανεπιστήμια

-Και φυσικά δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο η εικόνα διαλυμένων πανεπιστημίων γιατί οι Πρυτάνεις φοβούνται και η αστυνομία δεν επιχειρεί λόγω των Πρυτάνεων. Και αλλού στον κόσμο δίνεται μία άδεια να κάνουν ένα πάρτι στο πανεπιστήμιο οι φοιτητές, αλλά εκείνοι δεν διαλύουν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους (Γεωπονική Σχολή).

Ο Τσίπρας και η κρύα βουτιά

-Τώρα πάμε στα νέα ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα, μετά το μεγαλειώδες συνέδριο που σύμφωνα με τον Κασσελάκη επαναβεβαίωσε ότι αυτός είναι (εγώ ειμί…) ο νέος λατρεμένος αρχηγός και όχι ο Τσίπρας, ότι αν πήγαινε σε εσωκομματικές κάλπες θα έπαιρνε 90% (και λίγα λες, προεδράρα) κ.λπ. κ.λπ. Ρώτησα λοιπόν την καλή πηγή μου τι λέει ο ίδιος ο Αλέξης γιατί για τον Κασσελάκη τα ξέρουμε, άλλωστε και να μη βλέπεις τηλεόραση σ’ ένα μπαρ να πας στο κέντρο της Αθήνας θα τα μάθεις, πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις είναι ultra κοινωνικός ο Stefanos. Ας πάμε όμως στον Τσίπρα, «τι λέει ο ηγέτης;» ρώτησα την πηγή. «Κοίτα, ο Αλέξης ήταν πράγματι σαν να έπεσε με μία βουτιά στο παγωμένο νερό, είναι και χειμερινός κολυμβητής τελευταία στο Σούνιο. Αλλά θα τη συνηθίσει την κρυάδα που πήρε, θα την ξεπεράσει, είναι μαθημένος. Τουλάχιστον όμως δεν πρόκειται απ’ εδώ και στο εξής να του χρεώνουν τον Κασσελάκη και την παγωμένη βουτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αυτό τέλος, το πέταξε από πάνω του, ό,τι και να γίνει θα μπορεί να πει ότι ”εγώ σας τα είχα πει”».

Kλακαδόροι…

-Ρώτησα και για το Συνέδριο εγώ, βρήκα την πηγή λαλίστατη και είπα να το εκμεταλλευτώ. «Το Συνέδριο ήταν μαϊμού» μου είπε, «από τους 5.500 συνέδρους οι 1.800 ήταν εκλεγμένοι από τους 5.500, οι υπόλοιποι ήταν κλακαδόροι και μεταφερόμενοι οπαδοί του Κασσελάκη που δεν έχουν καμία σχέση με τον κανονικό ΣΥΡΙΖΑ που ξέρουμε. Δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν ο Αλέξης πήγαινε και μιλούσε στο Συνέδριο και έκανε κριτική στον Κασσελάκη να τον γιουχάιζαν κι αυτόν».

Μπαλαρίνα

-Τέλος, μιας και… τη βρήκα στα πατώματα (την πηγή) είπα να ρωτήσω και γι’ αυτή την εξέχουσα πολιτική φυσιογνωμία, τον Νίκο Παππά. Εκεί γυάλισε το μάτι (της πηγής): «Α, η μπαλαρίνα έτσι, όλο κωλοτούμπες και ψέματα είναι ο Νικολάκης, πήρε 8% στις εκλογές και νομίζει ότι καθάρισε με τον Τσίπρα, θα καθαρίσει και τον χαζοχαρούμενο (υποθέτω εννοεί τον κ. Κασσελάκη, αλλά ήταν εν εξάλλω και δεν τόλμησα να ξαναρωτήσω) και θα γίνει αυτός αρχηγός, με αυτό το πλευρό να κοιμάται». Δεν μεταδίδω άλλο…

Τα παρασκήνια του βασιλικού μνημοσύνου στο Windsor

-Να πάω προς Λονδίνο μεριά, καθώς το κάστρο του Windsor είχε royal glam στο μνημόσυνο για τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο. Μου λένε ότι εψάλη το “Πάτερ Ημών” στα Ελληνικά κατά την επιμνημόσυνη δέηση, ενώ το κλίμα ήταν… συγκρατημένα συγκινησιακά φορτισμένο. Ο Ουίλιαμ δεν ήρθε γιατί είχε πολύ κόσμο και η ανάρρωση της Κέιτ είναι ακόμα σε εξέλιξη, αλλά αρκετά συγκινημένη ήταν η βασίλισσα Καμίλα. Αμέσως μετά τη λιτή τελετή ακολούθησε κέρασμα με σαμπάνια, σολομό και διάφορα άλλα “τσιμπητά” που περνούσαν σε δίσκους, ενώ λίγο μετά τις 15:00 η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Κάποιοι, πάντως, θα είναι και σήμερα στη λειτουργία που θα γίνει στον καθεδρικό της Αγίας Σοφίας, σε πιο στενό κύκλο.

Οι Έλληνες του μνημοσύνου

-Στα περίπου 300 άτομα που έδωσαν το «παρών» στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπως σας είπα και χθες, ο άνθρωπός μου είδε την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου με μαύρο μακρύ φόρεμα και μαύρο κολιέ (χωρίς καπέλο), τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, τον Ισίδωρο Κούβελο κ.ο.κ. Παρόντες και αρκετοί εφοπλιστές, με τους οποίους η οικογένεια διατηρούσε και διατηρεί σχέσεις στο Λονδίνο, όπως για παράδειγμα το ζεύγος Σωσσίδη-Γουλανδρή, μέλη της οικογένειας Νομικού, ο Πέτρος Παππάς κ.ο.κ.

Στο Εκλογοδικείο οι Σπαρτιάτες

-Αν η απεργία της ΑΔΕΔΥ δεν ανατρέψει τον προγραμματισμό, τα μέλη του εκλογοδικείου θα συνέλθουν σήμερα για να συζητήσουν τις 3 προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά του κόμματος των Σπαρτιατών. Σας θυμίζω ότι οι ενστάσεις υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, πως ο εμφύλιος των Σπαρτιατών αποκάλυψε ότι η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον Ηλία Κασιδιάρη και πως το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου παραπλανήθηκε όταν του επέτρεψε να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές.

Πού θα πάνε οι έδρες;

Δημοφιλέστερα

To Top