Οικονομία

Hatzilazarou Group: Πώς έκλεισε το deal για την αγορά του ιστορικού ΤΙΤΑΝΙΑ

Είσοδος στην ξενοδοχειακή αγορά της πρωτεύουσας με την απόκτηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου για τους μεν, αποχώρηση και έξοδος από την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά για τους δε.

Ο λόγος για τη συμφωνία που υπεγράφη και ανακοινώθηκε χθες μεταξύ της βρετανικής London & Regional (L+R) και τον όμιλο H Hotels Collection | Hatzilazarou Group, στα χέρια του οποίου περνά το ιστορικό ΤΙΤΑΝΙΑ στην οδό Πανεπιστημίου σε ένα… προαναγγελθέν λίγο- πολύ για τους Βρετανούς deal. Η φημολογία, απ’ όταν η L+R απέκτησε το ξενοδοχείο, το 2019, λίγο πριν την πανδημία με ένα τίμημα όπως λεγόταν τότε στα πέριξ των 50 εκατ. ευρώ, επέστρεφε κατά καιρούς. Ωστόσο τώρα, μετά την πάροδο του επενδυτικού κύκλου της πενταετίας φαίνεται ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για την έξοδο του ομίλου, ο οποίος διαθέτει διεθνώς ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο άνω των 9 δισ. λιρών γενικότερα στο real estate και τα ξενοδοχεία και πολλαπλές αναπτύξεις εντός κι εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Αλλωστε έχει προηγηθεί μόλις στις αρχές του έτους τον περασμένο Ιανουάριο, το πρώτο deal μεταξύ της L+R Hotels, του ξενοδοχειακού βραχίονα του ομίλου, και του ομίλου Χατζηλαζάρου για το Rhodes Bay Resort (το πρώην Amathus), το συγκρότημα των 357 δωματίων στην Ιξιά της Ρόδου που είχαν αποκτήσει οι Βρετανοί πίσω στο 2017 στην πρώτη τους επένδυση στη χώρα μας.

Οσον αφορά τον όμιλο Χατζηλαζάρου, που κάνει τώρα το μεγάλο βήμα με το «άνοιγμα» στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, το άμεσο πλάνο για το ΤΙΤΑΝΙΑ είναι να λειτουργήσει για το πρώτο διάστημα ως έχει και στη συνέχεια να αναβαθμιστεί. Η ροδίτικη ξενοδοχειακή εταιρεία εντάσσει σε αυτή τη συγκυρία στο χαρτοφυλάκιό της το ιστορικό ξενοδοχείο της οδού Πανεπιστημίου, μία κίνηση που σηματοδοτεί ουσιαστικά την προσθήκη του όγδοου ξενοδοχείου κάτω από την ομπρέλα της αλλά και το πρώτο της εγχείρημα έξω από το νησί των Ιπποτών, τη Ρόδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top