Οικονομία

Bloomberg: Η Apple εγκαταλείπει τα σχέδια για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ρίχνει το βάρος στην τεχνητή νοημοσύνη

H Apple θα καταργήσει την ομάδα που εργάζεται πάνω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την κωδική ονομασία Special Projects Group, σύμφωνα με το Bloomberg, σηματοδοτώντας το τέλος μίας 10ετούς προσπάθειας της εταιρείας να κατασκευάσει ένα όχημα που θα ανταγωνίζεται την Tesla.

Οι αναφορές για τη φιλοδοξία της Apple να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2014, αφού η εταιρεία προσέλαβε μηχανικούς και άλλες ειδικότητες από εταιρείες αυτοκινήτων.

Η εταιρεία και ο επικεφαλής της, Τιμ Κουκ, δεν αναγνώρισαν ποτέ δημοσίως το πρόγραμμα, αναφερόμενοι αντ’ αυτού σε αυτό ως εργασία πάνω σε «αυτόνομα συστήματα».

Αν και υπήρχαν ελάχιστες δημόσιες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια αυτά, η εταιρεία πιάστηκε να «τρέχει» ένα πρόγραμμα με αυτόνομα αυτοκίνητα που έκαναν βόλτες στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο.

Το Special Projects Group της Apple υπέστη αρκετές αναδιοργανώσεις με την πάροδο των ετών, συμπεριλαμβανομένων απολύσεων το 2019.

Τώρα, ορισμένοι από τους χιλιάδες εργαζόμενους στο τμήμα αυτοκινήτων της Apple ενδέχεται τώρα να μετακινηθούν στην ομάδα τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Δημοφιλέστερα

To Top