Διεθνή

Ισπανία: Εισιτήριο στους τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν τη διάσημη πλατεία του θέλει να βάλει ο δήμος Σεβίλλης

Τον οβολό τους θα πρέπει να καταβάλουν εφεξής οι τουρίστες που θα επισκέπτονται τη Σεβίλλη, όπως σχεδιάζει ο δήμος της ισπανικής πόλης.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, oι τουρίστες που θα επισκέπτονται την πόλη στη νότια Ισπανία ενδέχεται σύντομα να πρέπει να πληρώσουν εισιτήριο προκειμένου να εξερευνήσουν τη μεγάλη, εντυπωσιακή πλατεία «Plaza de Espana».

Η κίνηση της δημοτικής αρχής γίνεται στο πλαίσιο των σχεδίων να ελεγχθεί ο όγκος τουριστών που κατακλύζουν αυτό τον δημόσιο ανοικτό χώρο. «Σχεδιάζουμε να κλείσουμε την Plaza de Espana και να χρεώνουμε τους τουρίστες, προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε τη συντήρησή της και να εγγυηθούμε την ασφάλειά της» αναφέρει ο δήμαρχος της Σεβίλλης, Χοσέ Λουίς Σανθ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

H σχετική ανάρτηση συνοδεύεται κι από ένα βίντεο, όπου καταγράφονται πλακάκια που έχουν ξεκολλήσει, κατεστραμμένες προσόψεις και μικροπωλητές να κάθονται σε σκαλοπάτια.

Η «Plaza de Espana» αποτελεί τμήμα ενός συγκροτήματος που χτίστηκε το 1969, με στόχο να αντικατοπτρίζει τον ισπανικό χαρακτήρα στην αρχιτεκτονική της και τις πλακόστρωτες διακοσμήσεις της.

Χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο επισκέπτονται την πλατεία καθημερινά, πεζή ή με άμαξες.

Ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για την ταινία «Πόλεμος των Άστρων: Η αόρατη απειλή» του 1999, ενώ αποτελεί επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής της Σεβίλλης, φιλοξενώντας συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και επιδείξεις μόδας.

Δημοφιλέστερα

To Top