Ελλάδα

Κωνσταντίνος: Δεύτερο μνημόσυνο σήμερα σε ορθόδοξο καθεδρικό ναό του δυτικού Λονδίνου

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η δεύτερη επιμνημόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του. Πραγματοποιήθηκε στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, στο δυτικό Λονδίνο, όπου χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας.

Παραβρέθηκε σύσσωμη η τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδος. Η σύζυγός του εκλιπόντος Αννα Μαρία και τα πέντε παιδιά του Νικόλας, Φίλιππος, Παύλος, Αλεξία και Θεοδώρα, καθώς επίσης και περίπου 150 άτομα, οι περισσότεροι από τους οποίους συνδέονταν με κάποιο τρόπο με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Ο εκλιπών για πάνω από 45 χρόνια και μέχρι το 2013 ζούσε στο Λονδίνο και είχε αποκτήσει πολλούς φίλους με τους οποίους συναναστρεφόταν σε καθημερινή βάση.

Συγκινημένος ο πρωτότοκος γιος του Παύλος εκφώνησε την επιμνημόσυνη ομιλία, στην οποία, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε «τον κόσμο για την αγάπη που δείχνει στην οικογένεια του», όπως χαρακτηριστικά είπε. Μιλώντας λίγο αργότερα στους Έλληνες ανταποκριτές στο Λονδίνο, επεσήμανε πως «η Ελλάδα είναι η αγάπη μας, είναι στο αίμα μας, στην ψυχή μας και συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε για την πατρίδα μας».

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε δεξίωση στην κρύπτη της Αγίας Σοφίας παρουσία της οικογένειας του τέως βασιλιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δημοφιλέστερα

To Top