Αθλητισμός

Stoiximan Super League 1, Παναθηναϊκός – Άρης (21:00, Cosmote Sport 1)

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής κλείνει στις 21:00 στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θέλει να βγάλει αντίδραση με τη νέα γκέλα με την Κηφισιά, να υποδέχεται τον Άρη.

Ο Φατίχ Τερίμ έχει και πάλι στη διάθεσή του, τους Τσέριν, Σπόραρ και Μπερνάρντ. Εκτός έμειναν οι Τζούρισιτς, Χουάνκαρ, Γεντβάι, Βέρμπιτς, Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν. Δεν υπολογίζεται και ο τιμωρημένος Σένκεφλντ. Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Ούγκο, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Ακαϊντίν.

Διαθέσιμος είναι για τον Ακη Μάντζιο ο Μοντόγια, όμως αυτό δεν «μεταφράζεται» πως ο Αρης θα είναι πλήρης. Ο τεχνικός των κίτρινων δεν υπολογίζει στους Σαβέριο και Φαμπιάνο, τιμωρημένος και ανέτοιμος αντίστοιχα, ενώ εκτός έμειναν και οι Πάρντο, Ντουκουρέ, Ρουπ, Ματαρίτα, Δεληζήσης, Χριστοδουλόπουλος, Κυριαζής, Αγοραστός. Η αποστολή του Αρη είναι η εξής: Κουέστα, Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φεράρι, Φατόρε, Μπράμπετς, Ρόουζ, Βέλεθ, Νταρίντα, Βερστράτε, Ζουλ, Τζούρασεκ, Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Σαμόρα, Μπένετ, Μορόν, Ανσαριφάρντ, Φετφατζίδης, Παναγίδης.

Η ιστορία 

Ύστερα από τις δύο ισοπαλίες με τη Λαμία (2-2) και την Κηφισιά (1-1), ο Παναθηναϊκός δίνει και τρίτο διαδοχικό αγώνα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με αντίπαλο τον Άρη, ενώ έχει μεσολαβήσει και ο δεύτερος ημιτελικός Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (1-2, αλλά με πρόκριση στα πέναλτι).

Οι «πράσινοι» έχουν σαφή υπεροχή στην παράδοση, μια και έχουν 46 νίκες στους 63 αγώνες πρωταθλήματος που έχουν δώσει ως γηπεδούχοι με αντίπαλο τον Άρη.

Οι «κίτρινοι», πάντως, έχουν αποσπάσει αρκετά θετικά αποτελέσματα την τελευταία 20ετία. Την περίοδο 2020-21, μάλιστα, νίκησαν εκτός έδρας τον μεγάλο αντίπαλό τους και στην κανονική διάρκεια (1-0 με γκολ του Μαντσίνι) και στα πλέι οφ (2-1 με γκολ του Μάνου και του Ματέο Γκαρσία). Έδρα του Παναθηναϊκού ήταν τότε το ΟΑΚΑ.

Και στα δύο αυτά ματς προπονητής του Άρη ήταν ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος οδήγησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στη νίκη επί του Παναθηναϊκού και στο παιχνίδι του φετινού α’ γύρου (2-0 με γκολ των Μορόν και Μενέντες). Ως τεχνικός των «κιτρίνων», ο Μάντζιος έχει τέσσερις νίκες (μαζί με το εντός έδρας 1-0 του 2021-22), μία ισοπαλία και δύο ήττες σε επτά αγώνες εντός κι εκτός έδρας με το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει κόντρα στον Άρη μία από τις ευρύτερες νίκες της ιστορίας του στην Α’ Εθνική/Super League. Στις 11 Φεβρουαρίου 1973 τον συνέτριψε με 7-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (8’ Αντωνιάδης, 15’, 49’ Βερόν, 24’ Δομάζος, 32’, 51’ Ελευθεράκης, 74’ Γονιός/59’ Κ. Παπαϊωάννου).

Ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος είχε ανοίξει το σκορ σε εκείνο το ματς, παραμένει ο πρώτος σκόρερ των αναμετρήσεων Παναθηναϊκός-Άρης στο πρωτάθλημα με 11 τέρματα. Μάλιστα, τα δύο γκολ που είχε πετύχει στη νίκη με 2-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος του 1969-70, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καθιέρωσή του στην εντεκάδα, ύστερα από την δύσκολη πρώτη χρονιά μετά τη μεταγραφή του από την Ξάνθη.

Δημοφιλέστερα

To Top