Διεθνή

Σενεγάλη: Πάνω από 20 νεκροί και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων σε ναυάγιο

Πάνω από 20 πτώματα ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη από τη θάλασσα στη βόρεια Σενεγάλη έπειτα από το ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες, που σύμφωνα με μαρτυρίες επιδίωκαν να φθάσουν στην Ευρώπη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο περιφερειάρχης της Σεν Λουί.

Εντοπίστηκαν «λίγα περισσότερα από είκοσι πτώματα», ανέφερε ο Αλιούν Μπανταρά Σαμπ τηλεφωνικά. Άλλοι περίπου είκοσι μετανάστες διασώθηκαν, πρόσθεσε.

Δεν διευκρίνισε πόσοι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονταν πάνω στο πλεούμενο όταν έγινε το ναυάγιο. Όμως, με βάση μαρτυρίες από επιζήσαντες που συγκέντρωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, οι επιβαίνοντες ήταν εκατοντάδες, κατά συνέπεια υπάρχει πελώριος αριθμός αγνοουμένων.

Ο Μαμαντί Ντιανφό, που κατάγεται από την Καζαμάνς (νότια, στην άλλη άκρη της χώρας της Αφρικής), είπε πως στο πλεούμενο επέβαιναν πάνω από 300 άνθρωποι όταν αναχωρούσε από τις ακτές της Σενεγάλης, πριν από μια εβδομάδα. Δεύτερος επιζήσας, ο Αλφά Μπαλντέ, μίλησε για πάνω από 200.

Σύμφωνα με τον πρώτο, το πλεούμενο έφθασε στα ύδατα του Μαρόκου, όπου «ο καπετάνιος μας είπε πως είχε χαθεί, δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει το ταξίδι» και «του ζητήσαμε να μας πάει πίσω στη Σενεγάλη».

Η τραγωδία έγινε στα ανοικτά της Σεν Λουί —θαλάσσια περιοχή διαβόητη για την επικινδυνότητά της—, πρόσθεσε ο Μαμαντί Ντιανφό.

Από το μεσημέρι «βλέπουμε να ξεβράζονται άψυχα σώματα», είπε ο περιφερειάρχης. Οι έρευνες για επιζήσαντες συνεχίστηκαν κι αφού έπεσε το σκοτάδι, με μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, πρόσθεσε.

Δημοφιλέστερα

To Top