Τεχνολογία

Google Doodle: Γιατί υπάρχει η 29η Φεβρουαρίου στο ημερολόγιό μας

Την επιπλέον ημέρα του δίσεκτου έτους του 2024 και τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου υπενθυμίζει με Doodle η Google σήμερα, Πέμπτη (29/2).

Στο Doodle αυτό, φαίνεται ένα βατραχάκι με τους αριθμούς 29, 28 και ένα, αποτυπώνοντας έτσι η Google την επιπλέον ημέρα του Φλεβάρη.

Διαβάστε τα πιο ενδιαφέροντα Google Doodle ΕΔΩ

Δίσεκτο ονομάζεται το έτος που έχει 366 ημέρες, με σκοπό τη διόρθωση «σφαλμάτων» που προκαλούνται από τον μη ακριβή υπολογισμό της διάρκειας της ημέρας, πλήρους περιφοράς της Γης, στη μέτρηση του ηλιακού έτους.

Με το σύστημα μέτρησης του χρόνου που χρησιμοποιείται σήμερα στον Δυτικό κόσμο (Γρηγοριανό ημερολόγιο), κάθε έτος διαρκεί 365 ημέρες και 6 ώρες ή περίπου 1/4 της ημέρας, με αποτέλεσμα κάθε τέσσερα έτη να δημιουργείται «σφάλμα» της μιας πλήρους ημέρας.

Έτσι, στο ίδιο σύστημα έχει καθιερωθεί να προστίθεται μια ημέρα στο έτος ανά τέσσερα έτη (εκτός από τα έτη που διαιρούνται με το εκατό αλλά όχι και με το τετρακόσια και εκτός από τα έτη που διαιρούνται και με το εκατό και με το τέσσερις χιλιάδες), ώστε το σφάλμα των έξι ωρών να απορροφάται.

Δείτε το σημερινό doodle της Google


google-doodle-frog-disekto

Δημοφιλέστερα

To Top