Ελλάδα

Πάτρα: Σε Airbnb συνέλαβαν Βούλγαρο που εξαπάτησε και πήρε από ηλικιωμένη 7.000 ευρώ

Ζωή χαρισάμενη έκανε ο Βούλγαρος «εισπράκτορας» μιας ακόμη σπείρας απατεώνων που δρούσαν στην Πάτρα, καθώς είχε μισθώσει και διαμέρισμα μέσω… Airbnb! Εκεί τον βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, μετά την καταγγελία μιας ηλικιωμένης που του παρέδωσε 7.000 ευρώ και ανακάλυψε ότι την είχαν εξαπατήσει.

Νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης, ένας άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 87χρονη γυναίκα στην περιοχή της Λεύκας και της είπε ότι το παιδί της χρειαζόταν μεγάλο ποσό για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, επειδή δήθεν είχε τραυματιστεί σοβαρά. Η ηλικιωμένη άφησε τα χρήματα σε έναν κάδο απορριμμάτων που της υπέδειξε ο «γιατρός», αλλά όταν τα παρέλαβε ο συνεργός του επικοινώνησε με το παιδί της και κατάλαβε πως την είχαν εξαπατήσει, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Οι άνδρες της Ασφάλειας ακολούθησαν από τα πλάνα που κατέγραψαν κάμερες της περιοχής την διαδρομή του “εισπράκτορα” και εντόπισαν τον 51χρονο Βούλγαρο στο νοικιασμένο διαμέρισμα, όπου τον συνέλαβαν το ίδιο απόγευμα. Σε βάρος του αλλοδαπού και του συνεργού του που είχε τηλεφωνήσει στην 87χρονη σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτη σε βαθμό κακουργήματος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν και άλλα μέλη της σπείρας και να διαλευκανθούν τυχόν άλλες απάτες που διέπραξαν.

Δημοφιλέστερα

To Top