Διεθνή

Λίβανος: Τρεις μαχητές της Χεζμπολά νεκροί σε πλήγμα του Ισραήλ

Η λιβανική Χεζμπολά ανακοίνωσε τον θάνατο τριών μελών της χθες Σάββατο, έπειτα από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα που έβαλε στο στόχαστρο, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το αυτοκίνητό τους στον νότιο Λίβανο, με φόντο την κατακόρυφη αύξηση της έντασης τους τελευταίους σχεδόν πέντε μήνες.

Από την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, η Χεζμπολά εξαπολύει, στην πράξη καθημερινά, επιθέσεις εναντίον ισραηλινών θέσεων στα σύνορα. Το Ισραήλ ανταποδίδει εξαπολύοντας επιδρομές, ενίοτε στοχευμένες, εναντίον του λιβανικού ένοπλου κινήματος.

Με χωριστές ανακοινώσεις της, η Χεζμπολά ανακοίνωσε τους θανάτους τριών μαχητών της, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, «εχθρικό drone στοχοποίησε όχημα (χθες) το πρωί σε δρόμο που οδηγεί στην παραθαλάσσια πόλη Νακούρα». Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στα σώματα ασφαλείας του Λιβάνου ανέφερε πως οι τρεις μαχητές της Χεζμπολά σκοτώθηκαν σε αυτό το πλήγμα. Φωτογραφίες που τράβηξε συνεργάτης του AFP εικονίζουν όχημα που έχει απανθρακωθεί σε παραθαλάσσιο δρόμο.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε με δική του ανακοίνωση ότι έπληξε αυτοκίνητο στο οποίο, κατ’ αυτόν, επέβαιναν «τρομοκράτες οι οποίοι εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον του ισραηλινού εδάφους». Πριν από την ισραηλινή επιδρομή, η Χεζμπολά ανακοίνωσε πως προχώρησε σε επίθεση με drone νωρίς το πρωί εναντίον στρατιωτικής θέσης στο βόρειο Ισραήλ.

Δημοφιλέστερα

To Top