Ελλάδα

Παρουσία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη έγινε η διημερίδα για «Το Δίκαιο των Ακινήτων»

Με την παρουσία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη πραγματοποιήθηκε η διημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Νομικών «E-Θέμις», σε συνεργασία με το πρόγραμμα Φορολογικού Δικαίου του ΚΕΔΙΒΙΜ, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και θέμα «Το Δίκαιο των Ακινήτων» και με την υποστήριξη του δικηγορικού συνδυασμού «Με το Δικηγόρο».

Οι περίπου εξακόσιοι δικηγόροι που παρακολούθησαν τη διημερίδα τόσο διά ζώσης, όσο και διαδικτυακά, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις κατατοπιστικές εισηγήσεις από τους ομιλητές, οι οποίες κάλυψαν όλο το φάσμα του δικαίου των ακινήτων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, την πρώτη ημέρα της διημερίδας παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κώστας Κόλλιας, ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ενώ χαιρετισμό απέστειλε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις στον τομέα των ακινήτων.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της «e-Θέμις», Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο οποίος τόνισε το επίκαιρο της διημερίδας στην δικηγορική καθημερινότητα, αλλά και την ανάγκη συνεχούς επιμόρφωσης των συναδέλφων, καθώς επίσης και την ανάγκη επαναφοράς της παράστασης των δικηγόρων στα συμβόλαια, και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της διημερίδας Ζώης Σταυρόπουλος.

Ο κ. Σταυρόπουλος επεκτάθηκε σε θέματα που αφορούν το Κτηματολόγιο, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες για την πορεία της ψηφιοποίησης των αρχείων των υποθηκοφυλακείων, αλλά και για το κλείσιμο του Υποθηκοφυλακείου Ζωγράφου και την ενσωμάτωσή του στο Κτηματολόγιο.

Ακόμη, ιδιαίτερη μνεία έγινε στην σημαντική συνεισφορά και συνδρομή των δικηγόρων στην διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων του Κτηματολογίου, ώστε να βελτιωθεί η ροή καταχώρησης των πράξεων.

Συγκεκριμένα, οι εισηγήσεις κινήθηκαν γύρω από τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας, τις οικονομικές εξελίξεις στον τομέα των ακινήτων, την προστασία των ευάλωτων οφειλετών, τις νομικές προεκτάσεις της Golden Visa, αλλά και γενικότερα πρακτικά και θεωρητικά ζητήματα Αστικού και Ποινικού Δικαίου, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους, τόσο για την ποικιλία των θεμάτων, όσο και για την ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε.

Δημοφιλέστερα

To Top