Οικονομία

Τζεφ Μπέζος: Εκτόπισε τον Έλον Μασκ και ξανάγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg

Στη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο επανήλθε ο Τζεφ Μπέζος ξεπερνώντας τον Έλον Μασκ, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η καθαρή περιουσία του Μπέζος ανέρχεται στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ ο ιδρυτής της Tesla διαθέτει περιουσία 198 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην τρίτη θέση της κατάταξης παραμένει ο Γάλλος επικεφαλής του ομίλου πολυτελείας LVMH, Μπερνάρ Αρνό, με περιουσία 197 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της X (πρώην Twitter) και της SpaceX, έχασε πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 25% τους τελευταίους μήνες. Τον περασμένο Ιανουάριο εκδόθηκε δικαστική απόφαση που ακυρώνει τεράστια συμφωνία αποζημίωσης, αξίας 55,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία είχε αρχικά συναφθεί το 2018.

Παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Amazon

Ο Μπέζος έχει αποσυρθεί από τη διεύθυνση της Amazon, όμως έχει επωφεληθεί από την άνοδο της τιμής της μετοχής του τεχνολογικού κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ακόμη και μετά την πρόσφατη πώληση μετοχών 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας Amazon.

Το 2023 ο Μπέζος προσέλαβε μια στρατιά αυθεντιών στον τομέα της μοριακής βιολογίας και της βιοτεχνολογίας, με στόχο να πετύχει την αθανασία. Η σύνθεση του Altos Lab περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων την Jennifer Anne Doudna, βραβευμένη με Νόμπελ Χημείας για το 2020, ή τον Hal Barron, έναν από τους βασικούς επιστήμονες της φαρμακευτικής εταιρείας Glaxosmithkline. Ολόκληρο το έργο διευθύνεται από τον Juan Carlos Izpisua Belmonte, ο οποίος έγινε διάσημος για την «μίξη» εμβρύων ανθρώπου και πιθήκου, δημιουργώντας τις λεγόμενες χίμαιρες.

Δημοφιλέστερα

To Top