Ελλάδα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουκρανικό drone επιτέθηκε σε πετρελαϊκη εγκατάσταση έξω από το Μπέλγκοροντ

Το Κίεβο εξαπέλυσε σήμερα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) σε χώρο αποθήκευσης πετρελαίου σε ρωσική περιοχή που συνορεύει με την Ουκρανία, δήλωσε στο AFP ουκρανική στρατιωτική πηγή, καθώς τέτοιου είδους επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Ρωσία πολλαπλασιάζονται.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) έπληξαν την εγκατάσταση αυτή που βρίσκεται στο χωριό Ντολγκόε, στην περιοχή Γκούμπκιν, περίπου 90 χλμ. βόρεια του Μπέλγκοροντ, της περιφερειακής πρωτεύουσας.

Νωρίτερα, οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επιβεβαίωσαν ότι προσπαθούσαν να κατασβέσουν πυρκαγιά που ξέσπασε σε δεξαμενή πετρελαίου, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχουν τραυματίες και πως η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ ανέφερε από την πλευρά του στο Telegram πως έκρηξη προκάλεσε “πυρκαγιά σε εγκατάσταση υποδομών” στην περιοχή Γκούμπκιν.

Αφότου ξεκίνησε η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, το ρωσικό έδαφος αποτελεί συχνά στόχο πληγμάτων που αποδίδονται στο Κίεβο και στοχοποιούν ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες χώρους αποθήκευσης πετρελαίου και διυλιστήρια.

Σύμφωνα με τον Γκλάντκοφ, η περιφέρεια Μπέλγκοροντ αποτέλεσε επίσης στόχο τις τελευταίες 24 ώρες πολλών επιθέσεων drones και πυρών όλμων που κατέστρεψαν αυτοκίνητα σε πολλές κοινότητες.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε στη διάρκεια της νύχτας τρία ουκρανικά drones πάνω από την περιφέρεια Μπέλγκοροντ.

Δημοφιλέστερα

To Top