Διεθνή

True Confidence: Φονικές πλέον οι επιθέσεις των Χούτι, δύο νεκροί από το χτύπημα στο πλοίο

Τρεις και πλέον μήνες μετά τις πρώτες επιθέσεις που προκάλεσαν υλικές ζημιές σε εμπορικά πλοία, μέσα σε λίγες ημέρες οι Χούτι κατάφεραν να βυθίσουν ένα πλοίο και, σήμερα Τετάρτη, σκότωσαν δύο ναυτικούς.

Εν τω μεταξύ, έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας ισχυρή ναυτική δύναμη από συμμαχικές χώρες, μεταξύ τους και η Ελλάδα με τη φρεγάτα «Ύδρα», ενώ παραμένει η αναστάτωση στην παγκόσμια ναυτιλία σε ένα από τα κρίσιμα περάσματα.

Η επίθεση στο True Confidence

Η πυραυλική επίθεση στο φορτηγό πλοίο True Condidence, κυπριακών συμφερόντων με σημαία Μπαρμπάντος, σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης χτυπήθηκε στον Κόλπο του Άντεν περίπου στις 11:30 ώρα Ελλάδας, αναφέρουν οι αμερικανικές αρχές.

Το πλοίο ήταν περίπου 90 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Άντεν της Υεμένης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος των ιδιοκτητών και διαχειριστών του πλοίου.

Το bulk carrier έπλεε από τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας στο Λιάνγιουνκανγκ της Κίνας με φορτίο από προϊόντα χάλυβα και φορτηγά.

Δύο μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν κατά την επίθεση και άλλα έξι τραυματίστηκαν από τον πύραυλο των Χούτι. Πρόκεται για τους πρώτους θανάτους ναυτικών από επιθέσεις των Χούτι σε εμπορικά πλοία.

Δημοφιλέστερα

To Top