Ελλάδα

Καιρός: Ανοιξιάτικο το Σαββατοκύριακο – Έρχεται νέα κακοκαιρία από την Τρίτη

Απομακρύνεται σιγά σιγά προς τα ανατολικά το κύμα κακοκαιρίας που απασχόλησε χτες αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας δίνοντας τοπικά έντονα φαινόμενα κι έτσι το Σαββατοκύριακο ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι ήπιος με τον υδράργυρο να ανεβαίνει προς τη Δευτέρα ακόμη και κοντά στους 22 με 24 βαθμούς, ενώ από Τρίτη μας έρχεται νέα κακοκαιρία με αρκετές βροχές και σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Απομακρύνεται σιγά σιγά προς τα ανατολικά το κύμα κακοκαιρίας που απασχόλησε χτες αρκετές περιοχές της κεντρικής και…

Posted by Klearhos Marousakis on Thursday, March 7, 2024

 
Η εξέλιξη του καιρού

Τοπικές βροχές σήμερα (8/3) στο ανατολικό Αιγαίο και λίγες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Το Σαββατοκύριακο λίγες νεφώσεις με ελάχιστες βροχές. Οι άνεμοι από το απόγευμα θα στραφούν και από τα δυτικά σε νοτιάδες. Την Κυριακή θα επικρατήσουν νοτιάδες σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία από την Κυριακή θα σημειώσει άνοδο, την Δευτέρα θα ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς στα νότια. Βροχές την Τρίτη σε αρκετές περιοχές στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια.

Σήμερα αλλά και το Σαββατοκύριακο στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις με το θερμόμετρο το μεσημέρι στους 18 βαθμούς, θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία ακόμα και 20 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις, υπάρχει πιθανότητα σήμερα να βρέξει για λίγο, η θερμοκρασία στους 14 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-03-2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό στα κεντρικά και βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Δημοφιλέστερα

To Top