Ελλάδα

Εξιχνιάστηκαν τρεις απάτες σε βάρος κατοίκων της Κοζάνης

Τα στοιχεία ταυτότητας τριών αλλοδαπών και δυο Ελλήνων ταυτοποιήθηκαν μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας για την εμπλοκή τους σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης με συνολική λεία 10.000 ευρώ σε βάρος κατοίκων της Κοζάνης. Σε βάρος όλων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες που υποβλήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Στην πρώτη περίπτωση, θύμα ήταν ένας 67χρονος Έλληνας με τον οποίο επικοινώνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2023 ένας άγνωστος που ισχυρίστηκε ότι είναι υπάλληλος δημόσιας υπηρεσίας και κατάφερε να τον πείσει ότι δικαιούται επιστροφή φόρου, αλλά έπρεπε να καταθέσει ένα ποσό ως εγγύηση για την παραλάβει και θα το έπαιρνε πίσω μόλις καταβάλλονταν τα χρήματα. Το θύμα μετέφερε συνολικά 1.780 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό και, βέβαια, δεν τα πήρε ποτέ πίσω. Από την προανάκριση εξακριβώθηκε ότι κάτοχος του λογαριασμού στον οποίο κατέθεσε το ποσό είναι ένας 26χρονος αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία.

Στην δεύτερη περίπτωση, εξιχνιάστηκε απάτη με την υποτιθέμενη χορήγηση του επιδόματος Market pass, που είχε γίνει στις αρχές Οκτωβρίου του 2023 σε βάρος ενός 70χρονου, από έναν άγνωστο που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του παριστάνοντας τον λογιστή. Ο δράστης είχε πείσει τότε τον ηλικιωμένο να πάει σε ένα Α.Τ.Μ. και να μεταφέρει σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 4.000 ευρώ, όπως και έκανε. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι κάτοχος του τηλεφώνου από το οποίο έγινε η επικοινωνία είναι ένας 45χρονος αλλοδαπός, ενώ ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα ανήκει σε έναν 21χρονο Έλληνα.

Με την ίδια μέθοδο είχε γίνει και η τρίτη περίπτωση απάτης, που είχε γίνει στις 17 Νοεμβρίου του 2023 σε βάρος ενός 57χρονου, από έναν «μαϊμού» λογιστή που του υποσχέθηκε το επίδομα του Market pass και τον έπεισε να μεταφέρει μέσω Α.Τ.Μ. 4.000 ευρώ σε λογαριασμό που του έδωσε. Όπως διαπιστώθηκε, διαπιστώθηκε κάτοχος του τηλεφώνου από το οποίο έγινε η κλήση είναι ένας 62χρονος αλλοδαπός, ενώ ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκε το ποσό ανήκει σε έναν 22χρονο Έλληνα.

Δημοφιλέστερα

To Top