Διεθνή

Τουρκία: Αεροπορικές επιδρομές σε Ιράκ και Συρία – Νεκροί δύο άμαχοι

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν σε τουρκικό αεροπορικό πλήγμα στην ορεινή περιοχή Σελαντίζ της επαρχίας Ντουχόκ του βορείου Ιράκ, όπως δήλωσαν δύο ιρακινές πηγές ασφαλείας.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε πως οι δυνάμεις του διενήργησαν δύο αεροπορικά πλήγματα στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία στη διάρκεια της νύχτας, σκοτώνοντας έξι μαχητές στο Ιράκ και επτά στη Συρία. Η ανάρτησή του στην πλατφόρμα X δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Το υπουργείο δεν ανέφερε ποιες περιοχές αποτέλεσαν στόχο των επιθέσεων και δεν είναι σαφές αν το υπουργείο αναφερόταν στο ίδιο περιστατικό στο βόρειο Ιράκ με τις πηγές ασφαλείας.

Η Τουρκία διενεργεί τακτικά αεροπορικά πλήγματα και διασυνοριακές επιχειρήσεις στο γειτονικό Ιράκ στο πλαίσιο της επίθεσής της εναντίον του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο εδρεύει κυρίως στην ορεινή περιοχή του βορείου Ιράκ.

Το PKK, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκίνησε ένοπλη εξέγερση εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τότε.

Η Τουρκία έχει εξαπολύσει επίσης σειρά στρατιωτικών επιθέσεων και εκστρατειών στη βόρεια Συρία εναντίον της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, την οποία θεωρεί παρακλάδι του PKK.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δημοφιλέστερα

To Top