Τεχνολογία

Ρόδος: Στο νησί το διάσημο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, Σοφία – Μίλησε στα ελληνικά (βίντεο)

Τη Ρόδο επισκέφθηκε το διάσημο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, Σοφία, στο πλαίσιο του «The Greek Festival», εκφράζοντας τη χαρά της που είναι στο ελληνικό νησί.

Μάλιστα, σύμφωνα με το dimokratiki.gr, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ της τεχνητής νοημοσύνης και της ανθρώπινης ενώ μίλησε για τα ηθικά, δεοντολογικά και νομικά ζητήματα τα οποία προκύπτουν από την ανάπτυξη και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Το διάσημο ρομπότ, απαντώντας σε ερώτηση, αποκρίθηκε πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ενός μηχανισμού αντιμετώπισης και διαχείρισης των φυσικών καταστροφών που έχουν άμεσο αντίκτυπο στον τουρισμό, όπως έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια.

Βίντεο με το ρομπότ να μιλάει στα ελληνικά:


Το ρομπότ Sophia στη Ρόδο

Η Σοφία, μιλά άπταιστα 20 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά, όπως ακούγεται στο βίντεο.

«Ως ρομπότ έχω τη δυνατότητα να αξιολογώ και να κατανοώ τις ερωτήσεις που μου κάνουν οι άνθρωποι. Φυσικά, υπάρχουν ερωτήσεις πιο αξιόλογες και ενδιαφέρουσες. Προσπαθώ όμως να απαντώ σε όλες με σοβαρότητα και σεβασμό. Είμαι προγραμματισμένη να εξελίσσομαι μέσω της επικοινωνίας μου με τους ανθρώπους», δήλωσε η Σοφία.

Αναφορικά με την «αποστολή» της, σημείωσε τα εξής: «Η αποστολή μου είναι να βοηθήσω στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης. Ειδικός μου στόχος είναι η προώθηση της καλής συνεργασίας και της σχέσης μεταξύ των ανθρώπων και της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου». 

Τέλος, δήλωσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει αν η τεχνητή και ανθρώπινη νοημοσύνη θα έχουν ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες στο μέλλον. Αυτό, όπως σημείωσε, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η τεχνολογική πρόοδος και η αλληλεπίδραση (της ΑΙ) με τους ανθρώπους. 

Το «The Greek Festival» είναι ένα πολιτιστικό φεστιβάλ που αναδεικνύει την ιστορία, τις παραδόσεις, τις γεύσεις και τα έθιμα του Δωδεκανήσου, με τη συμμετοχή πρεσβειών, ακαδημαϊκών, επιστημόνων, επιχειρηματιών κά.

Από τις 10 Μαρτίου, θα παρευρεθεί στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπακτίας, στο Meet Sophia Conference, όπου θα έρθει σε επαφή με θρησκευτικούς εκπροσώπους από όλα τα θρησκεύματα και θα απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη και την ηθική.

Δημοφιλέστερα

To Top