Αθλητισμός

La Liga: Ο 16χρονος Γιαμάλ έσωσε πάλι την Μπαρτσελόνα, 1-0 τη Μαγιόρκα – Δείτε το γκολ

Στην φετινή, κακή σε γενικές γραμμές σεζόν της Μπαρτσελόνα, υπάρχει μια αχτίδα ηλίου μέσα στο σκοτάδι και αυτή ακούει στο όνομα Λαμίν Γιαμάλ. Ο 16χρονος εξτρέμ, το παιδί – θαύμα του φυτωρίου, εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή και πλέον κρίνει και παιχνίδια, όπως το εντός έδρας 1-0 επί της Μαγιόρκα, το οποίο ήρθε χάρη σε ένα καταπληκτικό γκολ του φανταστικού πιτσιρικά.

Η νίκη δεν μπορεί να σκεπάσει τις δεδομένες αδυναμίες των Καταλανών, οι οποίοι ανέβηκαν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας της La Liga, στο -5 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης με ματς περισσότερο. Πέραν της νίκης, όμως, δεν κρατούν κάτι άλλο, αφού συν τοις άλλοις έχασαν με τραυματισμό και τον Ραφίνια, λίγα 24ωρα πριν από την ρεβάνς με τη Νάπολι για τους «16» του Champions League (Τρίτη 12/03, 22:00).


FC BARCELONA 1 - 0 RCD MALLORCA | RESUMEN LALIGA EA SPORTS

Αιφνιδίασε ο (τιμωρημένος) Τσάβι, ξεκινώντας στην κορυφή της επίθεσης τον 17χρονο Μαρκ Γκουιού αντί του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με Ραφίνια και Ζοάο Φέλιξ να αντικαθιστούν τους τραυματίες Φρένκι Ντε Γιονγκ και Πέδρι αντίστοιχα.

Ο Μάνου Μορλάνες πήρε την θέση του τιμωρημένου Όσκαρ Μασκαρέιγ στην μεσαία γραμμή, με τον Χαβιέρ Αγκίρε να ξεκινάει στα χαφ και τον Σέρτζι Νταρντέρ, με επιθετικό δίδυμο τους Κάιλ Λάριν και Βένταντ Μουρίτσι.

Έχασε πέναλτι και Ραφίνια

Οι Μπλαουγκράνα είχαν από την αρχή την κατοχή της μπάλας, κάτι που όμως γνώριζαν ότι θα συμβεί, αφού οι Νησιώτες αρέσκονται να κλείνονται στην άμυνα και να βγαίνουν σε αντεπιθέσεις με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Η Μπάρτσα επεδίωξε να έχει γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας μήπως βρει κενά στην άμυνα της Μαγιόρκα, αλλά δεν τα κατάφερε στο πρώτο 20λεπτο, με την συμπλήρωση του οποίου έλαβε χώρα μια φάση που κατάφερε διπλή ζημιά στους γηπεδούχους.

Από την μια, ο Ραφίνια τραυματίστηκε (ναι, και αυτός!) ύστερα από πάτημα του Κοπέτε και το πέναλτι που επέδειξε ο διαιτητής μέσω VAR το σπατάλησε ο Ιλκάι Γκιντογκάν, αφού το εκτέλεσε πολύ άσχημα, δίνοντας την ευκαιρία στον σπεσιαλίστα στα πέναλτι Πρέντραγκ Ραΐκοβιτς να το αποκρούσει με αρκετή άνεση.

Δημοφιλέστερα

To Top