Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Μειώθηκε ο αριθμός νεκρών και τραυματιών από τροχαία το 2023

Λιγότεροι νεκροί και τραυματίες, καθώς και μικρότερος αριθμός τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων, καταγράφηκαν στα οδικά δίκτυα των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου το 2023 συγκριτικά με το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατικής Αρχής, τα οποία παρουσιάζει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικότερα, το 2023 σημειώθηκαν και στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία), 398 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους 45 άτομα και τραυματίστηκαν σοβαρά ή ελαφρά 480.

Το 2022, είχαν καταγραφεί 472 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 60 άτομα, ενώ είχαν τραυματιστεί συνολικά 539.

Στις πέντε περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία) το 2023 σημειώθηκαν 269 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους 42 άτομα και τραυματίστηκαν σοβαρά ή ελαφρά 300.

Την προηγούμενη χρονιά είχαν καταγραφεί 339 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει την ζωή τους 47 άτομα και είχαν τραυματιστεί συνολικά 422.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα στη Δυτική Ελλάδα το 2023 σημειώθηκαν τον Ιούλιο, όπου έφθασαν τα 52 και τα λιγότερα τον Νοέμβριο, όπου καταγράφηκαν 16.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των νεκρών καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο, οπότε ανήλθε στους 7, ενώ τον Ιανουάριο δεν καταγράφηκε κανένα θανατηφόρο τροχαίο.

Οι περισσότεροι βαριά τραυματίες καταγράφηκαν τον Ιούλιο, οπότε έφθασαν τους 8, ενώ οι λιγότεροι τους μήνες, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Αύγουστο και Δεκέμβριο, με έναν τραυματία κάθε μήνα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των ελαφρά τραυματιών καταγράφηκε τον Αύγουστο, οπότε έφθασαν τους 67 και ο μικρότερος τον Νοέμβριο, με 12 τραυματίες.

Δημοφιλέστερα

To Top