Οικονομία

Τα αστακοκάραβα, οι offshore και οι illuminati, ο «συρμός», η Εθνική και η Prodea, το νέο deal για τη Famar και η HIG, μια Μαρτίνου κάνει μπίζνες στην Πάρο

Οτι μια κυβέρνηση έχει σίγουρα ευθύνη για το τι συνέβαινε επί των ημερών της σε έναν δημόσιο οργανισμό, πέραν της διαχρονικής ευθύνης κι άλλων κυβερνήσεων. Αλλά και ένας υπουργός δεν πάει φυλακή γιατί δεν έχει εφαρμοστεί μια σύμβαση δέκα ετών σε έναν δημόσιο οργανισμό και κατόπιν πορείας ανθρωπίνων λαθών καταλήγει σ’ ένα τραγικό δυστύχημα. Αν πηγαίναμε έτσι, θα έπρεπε από το Σάμινα μέχρι την Ηλεία και από το Μάτι έως τα Τέμπη να βρίσκονται όλοι οι πολιτικοί φυλακή, οπότε πάνω στο δράμα των ανθρώπων έχει πέσει άπλετος λαϊκισμός. Αντιθέτως, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, πρώτον να κάνει τη δουλειά της η Δικαιοσύνη και μάλιστα γρήγορα, δηλαδή τον Ιούνιο για να αποδοθεί τώρα και όχι σε πέντε χρόνια δικαιοσύνη και, δεύτερον, να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να μην ξαναγίνει ποτέ τέτοιο δυστύχημα.

Αστακοκάραβα

-Παρατηρώ με προσοχή τη χθεσινή απάντηση -δια διαρροών και όχι ευθέως- του ΣΥΡΙΖΑ στο ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» για τα αστακοκάραβα του προέδρου Στέφανου στην Αμερική, όπου ναι μεν δεν επιτίθεται στο μέσο ενημέρωσης που δημοσιοποίησε το θέμα (πάλι καλά, είναι κι αυτό μια πρόοδος) γιατί φυσικά δεν μπορεί και να αμφισβητήσει κάτι από αυτό, αφού έτσι είναι ακριβώς. Τώρα, αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν ο πρόεδρος είναι μέτοχος στα αστακοκάραβα ή «Τσέο», που έλεγε και η Νοτοπουλου (πάνε αυτά τώρα…) ή τι είναι τέλος πάντων, αλλά πάντως, ρε παιδιά, επιτέλους προσαρμοστείτε με τους ελληνικούς νόμους και πείτε στον άνθρωπο ότι δεν μπορεί να έχει εταιρείες, πια, στο εξωτερικό. Κακό δεν ήταν, αλλά και οι νόμοι είναι νόμοι. Παρατηρώ επίσης όμως ότι η νέα εκπρόσωπος Τύπου (Βούλα Κεχαγιά) τον πάει τον Στέφανο μερικά χρόνια πίσω σε ύφος και στιλ, αφού άρχισαν πάλι τα γνωστά… για μεσοτοιχίες του Χριστοφοράκου στην Τήνο, οικογενειακές offshore κ.λπ. Είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν πληροφόρησε τον Κασσελάκη ότι αυτές οι ιστορίες είναι ψεύτικες και γενικώς οι επιθέσεις στα παιδιά και στις γυναίκες δεν κάνουν καλό στην πολιτική. Να δω τι θα λένε τώρα οι illuminati νέοι φίλοι του Στέφανου που υποστηρίζουν ότι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τοξικός όσο ο Τσίπρας και δεν αναπαράγει χτυπήματα κάτω από τη ζώνη για την οικογένεια του Μητσοτάκη.

Σιωπή για Τσίπρα

-Αντιθέτως, δεν μου έκανε εντύπωση η απόλυτη σιγή της νέας Κουμουνδούρου για τις καταγγελίες Κοντονή για παραδικαστικό και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ (συνέντευξή του στην Απογευματινή). Δηλαδή, τι να πούνε οι άνθρωποι, ότι ο Μίμης με τον Τσίπρα και τον Τζανακόπουλο δεν είχαν στήσει παραδικαστικό στη Δικαιοσύνη; Ασε που η Βούλα είναι φίλη Νίκου (Παππά) που μισεί πλέον Τσίπρα και τους περί αυτόν. Μύλος…

Ανδρουλάκης

-Μίλησα με την πασοκική πηγή μου να πιάσω κλίμα από μέσα για το θέμα της ψήφισης των μη κρατικών πανεπιστημίων. «Μοιάζει με μνημόσυνο η όλη κατάσταση εδώ μετά το τριήμερο ξεπάτωμα που φάγαμε στη Βουλή, δεν ξέρω πού θα καταλήξει και φυσικά θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Αν όντως πάμε χαμηλά, αμέσως μετά θα… ανοίξει το βιβλίο», μου είπε. Κάτι κατάλαβα, αν και τα πασοκικά τα έχω ξεχάσει.

Η VDL στο συνέδριο της ΝΔ

Η πρόεδρος Ούρσουλα ξεκινάει περιοδείες το επόμενο διάστημα, καθώς πρέπει να γυρίσει την Ευρώπη ενόψει ευρωεκλογών. Μαθαίνω ότι στη χώρα μας θα κάνει εμφάνιση στις αρχές Απριλίου, στο συνέδριο της ΝΔ, όπου θα είναι εκ των κεντρικών ομιλητών. Άλλωστε η ΝΔ στηρίζει την υποψηφιότητά της μαζί με το πολωνικό PIS και ο Μητσοτάκης μαζί με τον Τουσκ αναμένεται να είναι εκ των βασικών διαπραγματευτών της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς μετεκλογικά για τα top jobs.

Δημοφιλέστερα

To Top