Αθλητισμός

Μαρία Σάκκαρη: Προκρίθηκε στις «16» του Ιντιαν Γουέλς – Υπέταξε ξανά την Γκαρσία

Η Μαρία Σάκκαρη έχει χτίσει… σερί με την Καρολίν Γκαρσία. Την κέρδισε απόψε για 4η συνεχόμενη φορά, αυτή τη φορά με 2-0 σετ (6-3, 6-4 σε μία ώρα και 17 λεπτά) για να περάσει στην φάση των «16» στο Ιντιαν Γουέλς, εκεί όπου θα συναντήσει μία άλλη Γαλλίδα, την Νταϊάν Παρί.

Η Μαρία μετά το αρχικό 0-2 στο πρώτο σετ, κυριάρχησε απόλυτα. Πήρε τα έξι από τα επόμενα επτά games και πήρε το σετ, ενώ προηγήθηκε με 3-0 έχοντας δύο break, για να φτάσει τελικά στη νίκη.


Caroline Garcia vs Maria Sakkari Full Match Highlights - WTA Indian Wells 2024

Η Σάκκαρη ήταν πιο αξιόπιστη στο σερβίς της, χωρίς ωστόσο να σερβίρει καλά (51.6% έναντι 47.8% της Γαλλίδας), αλλά κέρδισε το 76% των πόντων στο πρώτο της σερβίς, σε ένα ματς με το αξιοπερίεργο στατιστικό των… 6/6 κερδισμένων break point και για τις δύο (4/4 η Μαρία, 2/2 η Γκαρσία).

Αν υπάρχει ένα στοιχείο που κυριάρχησε, αυτό ήταν τα λάθη της Γαλλίδας, η οποία προσπαθώντας να πιέσει με τις επιστροφές της, έκανε πάρα πολλά αβίαστα, αλλά είχε και λάθη υπό πίεση της Μαρίας, η οποία αποδείχθηκε αξιόπιστη σήμερα στα χτυπήματά της.

Το ματς

Αναμενόμενα η Γκαρσία άρχισε με πολύ επιθετικές επιστροφές στο σερβίς της Μαρίας και της βγήκε. Βρήκε break point μία επιστροφή winner της έδωσε προβάδισμα.

Η Γαλλίδα κράτησε το σερβίς της και έβαλε σε πίεση την Σάκκαρη ξανά στο 40-40, ωστόσο ένα καλό σερβίς και ένα λάθος της Γκαρσία, έφεραν τη μείωση στο σκορ (1-2).

Αμέσως μετά η Γαλλίδα έδωσε break point στην Σάκκαρη με δύο συνεχόμενα αβίαστα και η Ελληνίδα έβγαλε μια καλή επιστροφή που της έδωσε την ισοφάριση, για να περάσει και μπροστά με 3-2 αμέσως μετά στο σερβίς της.

Δημοφιλέστερα

To Top