Ελλάδα

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα – Αρναούτογλου: Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, πού υπάρχει πιθανότητα βροχών

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με τοπικές βροχές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το Σάββατο (16/3) αναμένεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές σε περιοχές στα ηπειρωτικά της χώρας, κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι, εντάσεως 3-5 Μποφόρ.


Δελτίο Καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου | 12/03/2024 | ΕΡΤ

Την Κυριακή (17/3), στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει συννεφιά, ενώ αναμένεται να ψιχαλίσει και να βρέξει τοπικά στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Λίγο πιο αξιόλογες μπόρες ενδέχεται να εκδηλωθούν στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

Αναλυτικά ο καιρός την Τετάρτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στα δυτικά, τα βόρεια και την Κρήτη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους, και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Δημοφιλέστερα

To Top