Διεθνή

HΠΑ: Στο μάτι του κυκλώνα η Boeing – Πέντε περιστατικά μέσα σε μία εβδομάδα προκαλούν προβληματισμό

Μα, τι συμβαίνει με τα αεροσκάφη της Boeing; Χάνουν τροχό, πόρτα ή καύσιμα εν ώρα πτήσης θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβαίνοντες, ενώ κάνουν αναγκαστική προσγείωση στο πλησιέστερο αεροδρόμιο για λόγους ασφαλείας.

Πέντε σχετικά περιστατικά έχουν καταγραφεί μέσα σε μία εβδομάδα αμαυρώνοντας την αξιοπιστία και το κύρος της διάσημης αμερικανικής βιομηχανίας, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Tην ίδια ώρα, σοκ και προβληματισμό έχει προκαλέσει ο θάνατος του βασικού πληροφοριοδότη των αμερικανικών υπηρεσιών ασφάλειας (FAA) Τζον Μπαρνέτ, την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το BBC, ο Μπαρνέτ ήταν πρώην διευθυντής ποιότητας στην Boeing και είχε εργαστεί επί 32 χρόνια στην εταιρεία μέχρι το 2017, όταν και συνταξιοδοτήθηκε.

Σύμφωνα με τον εκλιπόντα, το 2019, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία τελούσαν «υπό πίεση» και είχαν σκοπίμως τοποθετήσει εξαρτήματα κατώτερης ποιότητας σε αεροσκάφη της γραμμής παραγωγής. Είχε, επίσης, αποκαλύψει σοβαρά προβλήματα με τα συστήματα οξυγόνου σε ποσοστό 25%, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει ότι μία στις τέσσερις αναπνευστικές μάσκες δεν θα λειτουργούσε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Λίγο μετά την έναρξη των εργασιών στη Νότια Καρολίνα είχε εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με την «πίεση» στην κατασκευή νέων αεροσκαφών, κάτι που μεταφραζόταν στη βιαστική διαδικασία συναρμολόγησης θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων, κάτι που η εταιρεία αρνήθηκε.

Tην περασμένη Δευτέρα, λίγο μετά την απογείωση ενός Boeing 777-300 με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο από το Σίδνεϊ, αναγκάστηκε να προσγειωθεί αφού έχανε καύσιμα από το σύστημα προσγείωσης.

Πρόκειται για το πέμπτο περιστατικό σε Boeing μέσα σε διάστημα επτά ημερών, τη στιγμή που η εταιρεία τελεί υπό έλεγχο.

Δημοφιλέστερα

To Top