Ελλάδα

Κύπρος: Βίντεο με τον ηγούμενο και μοναχό της Μονής Αββακούμ να ετοιμάζουν την απάτη με το «μύρο»

Βίντεο που «καίει» τον ηγούμενο της Μονής Οσίου Αββακούμ στο χωριό Φτερικούδι έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Πολίτης στην Κύπρο καθώς σε αυτό έχει καταγραφεί ο τρόπος με τον οποίο οι μοναχοί παρασκεύαζαν «μύρο» που τοποθετούσαν σε εικόνες προκειμένου να πείσουν τους πιστούς ότι κάνει θαύματα και γιατρεύει ασθένειες.

Στο βίντεο που έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μονής Οσίου Αββακούμ φαίνεται ο ηγούμενος της μονής, Νεκτάριος, και ο μοναχός Αββακούμ να προετοιμάζουν τον σταυρό, τοποθετώντας το υγρό που ετοίμασαν προηγουμένως.

Δείτε το βίντεο


ΜΟΝΗ ΑΒΒΑΚΟΥΜ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ

Το βίντεο καταγράφηκε το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου 2023 με τους δύο μοναχούς να συζητούν για την ετοιμασία του «μύρου». Σε κάποια στιγμή ο μοναχός Αββακούμ κρατά το δοχείο με το κοκτέιλ που ετοιμάστηκε και το κουνά για να ανακατευθεί το μίγμα. Στο πλαίσιο της ετοιμασίας του σταυρού, ακούγεται ο Νεκτάριος να δίνει οδηγίες στον Αββακούμ να βάλει αρκετό «μύρο» στον σταυρό μέχρι να «κολυμπώσει».

Σύμφωνα με την καταγγελία που ξεκίνησε τις αποκαλύψεις για τη εν λόγω Μονή, συχνά συνέβαιναν «θαύματα» με εικόνες να δακρύζουν και να στάζουν μύρο… οδηγώντας χιλιάδες ευκολόπιστους στο Μοναστήρι για να προσκυνήσουν και να το ενισχύσουν οικονομικά, αφήνοντας και τάματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Το μύρο που έσταζε όταν «δάκρυζαν» οι εικόνες ήταν πραγματικό και για αυτό είχαν φροντίσει οι ίδιοι οι καλόγεροι έχοντας τοποθετήσει μηχανισμό που διοχέτευε μύρο στην εικόνα από δοχείο το οποίο δεν ήταν ορατό. Ο μηχανισμός ανακαλύφθηκε αλλά ουδείς θέλει να μιλήσει για την απάτη, ώστε να μην σκανδαλιστούν οι πιστοί.

Δημοφιλέστερα

To Top