Ελλάδα

Σπείρα είχε κλέψει 40 αυτοκίνητα στην Αττική: Έβγαλαν 980.000 ευρώ – Πώς έστηναν το κόλπο με τις ταξινομήσεις

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές οχημάτων στην Αττική προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 40 κλοπές οχημάτων και δύο μοτοσικλετών ενώ έγιναν έξι συλληψεις και κατασχέθηκαν 18 οχήματα και πλήθος εξαρτημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το παράνομα κέρδη της σπείρας υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει τα 980.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «χαρακτηριστικό της μεθοδικότητάς τους είναι ότι δεν διέπρατταν ευκαιριακές κλοπές, αλλά αφαιρούσαν οχήματα συγκεκριμένης μάρκας, μοντέλου και χρώματος, τα οποία ταίριαζαν απόλυτα κάθε φορά με οχήματα που είχαν μόλις ταξινομήσει».


Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές οχημάτων στην Αττική – 6 συλλήψεις

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Τρίτης, 12 Μαρτίου 2024, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης από κοινού με ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Όπλων – Ιχνών και Εργαλείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και λοιπές αστυνομικές ομάδες, σε περιοχές της Αττικής και της Κρήτης, κατά την οποία συνελήφθησαν -6- μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα -2- άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Δημοφιλέστερα

To Top