Διεθνή

Εκλογές στη Ρωσία – Politico: Το σχέδιο που εμπνεύστηκε ο Ναβάλνι όσο ήταν στη φυλακή προκειμένου να βλάψει τον Πούτιν

Από τα σίδερα της φυλακής, ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, προσπαθούσε απτόητος να μποϊκοτάρει τον πολιτικό του αντίπαλο, Βλαντιμίρ Πούτιν ενόψει των προεδρικών εκλογών που ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται την Κυριακή.

Ακόμη και απομονωμένος σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Σιβηρίας, ο Ναβάλνι ήταν σε θέση να μεταφέρει μηνύματα στους υποστηρικτές του, μέσω ενός σχεδίου αφύπνισης της αντιπολίτευσης.

Το σχέδιο Ναβάλνι κατά Πούτιν για πλήγμα στις εκλογές

Όπως αναφέρει το Politico, την 1η Φεβρουαρίου, ένα μήνυμα αναρτήθηκε στον λογαριασμό του μέσω της πλατφόρμας X (πρώην Twitter), δίνοντας τις πρώτες οδηγίες στους ομοιδεάτες του με αφορμή τις εκλογές.

«Μου αρέσει η ιδέα των ψηφοφόρων που τάσσονται κατά του Πούτιν να πηγαίνουν μαζί στα εκλογικά τμήματα στις 12 το μεσημέρι». «Το μεσημέρι όλοι κατά του Πούτιν», υποστήριζε το σχετικό μήνυμα προσθέτοντας αναφερόμενος στο Κρεμλίνο: «Λοιπόν, τι μπορούν να κάνουν στους ψηφοφόρους; Θα κλείσουν τα εκλογικά τμήματα στις 12 το μεσημέρι; Θα οργανώσουν διαδήλωση για την υποστήριξη του Πούτιν στις 10 το πρωί; Θα καταγράψουν όλους όσους ήρθαν το μεσημέρι για να τους εντάξουν στη μαύρη λίστα με τους αναξιόπιστους;».

Εδώ και καιρό, οι πάντες θεωρούν ότι οι εκλογές στη Ρωσία δεν θα είναι ούτε ελεύθερες αλλά και ούτε δίκαιες. Ο Πούτιν θα είναι ο μόνος υποψήφιος, με όλους τους εξέχοντες επικριτές του να είναι νεκροί, φυλακισμένοι, εξόριστοι ή να έχουν «κοπεί» από το ψηφοδέλτιο.

Αλλά με την εμφάνιση των επικριτών του Πούτιν την καθορισμένη ώρα, 12 το μεσημέρι, οι Ρώσοι θα μπορούσαν να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους για την fake ψηφοφορία που είναι στημένη από το Κρεμλίνο προκειμένου να δώσει την απόλυτη αναγνώριση του Πούτιν μετά την επίθεσή του στην Ουκρανία.

Ο θάνατος του Ναβάλνι μόλις δύο εβδομάδες αργότερα από την 1η Φεβρουαρίου, με το Κρεμλίνο να τον αποδίδει σε φυσικά αίτια, είναι ένας ένας ισχυρισμός που αμφισβητείται έντονα από τους υποστηρικτές και την οικογένειά του που θεωρούν ότι αναμφίβολα δηλητηριάστηκε από το ρωσικό καθεστώς.

Η δολοφονία του 47χρονου ηγέτη της αντιπολίτευσης έδωσε στο κίνημα μια νέα ώθηση, όπως αναφέρει το Politico.

Χιλιάδες Ρώσοι δεν πτοήθηκαν με το τσουχτερό κρύο περιμένοντας υπομονετικά στην ουρά για να αφήσουν λίγα λουλούδια στον τάφο του Αλεξέι, με την χήρα του, Γιούλια Ναβάλναγια, να εμψυχώνει τους αγωνιστές να κάνουν το χρέος τους βαδίζοντας στα χνάρια του, όπως άλλωστε ήθελε διακαώς ο σύζυγός της.

Δημοφιλέστερα

To Top