Αθλητισμός

Euroleague, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (19:45, Novasports Prime)

Ο 7ος της βαθμολογίας Ολυμπιακός υποδέχεται τον τρίτο Παναθηναϊκό σ’ ένα από τα κλασικά ντέρμπι της Euroleague που συνάμα είναι και κομβικό στη μάχη για τα play offs καθώς τις δύο ομάδες χωρίζει μόλις μία νίκη!

Αυτή είναι η 6η φετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων καθώς έχουν προηγηθεί οι αγώνες για το Σούπερ Καπ (75-51), ο τελικός του Κυπέλλου (69-58), το ματς του πρώτου γύρου στη Euroleague 88-78 στην παράταση (νίκες του Ολυμπιακού και στις τρεις αναμετρήσεις), αλλά και τα δύο ματς της κανονικής περιόδου της Basket League (νίκες του Παναθηναϊκού με 66-54 στο ΣΕΦ και 85-80 στο ΟΑΚΑ).

Η σημερινή θα είναι η 25η αναμέτρηση των δύο αιωνίων στη Euroleague με τον Ολυμπιακό να έχει το ξεκάθαρο προβάδισμα καθώς μετρά 18 νίκες (στις 8 είχε στον πάγκο του τον Γιώργο Μπαρτζώκα), έναντι 7 του ΠΑΟ, ενώ οι ερυθρόλευκοι έχουν κερδίσει και τα έξι τελευταία ευρωπαϊκά ντέρμπι (τελευταία νίκη του ΠΑΟ στις 5 Φεβρουαρίου 2021).

Σε καλό… φεγγάρι και οι δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό να μετρά πέντε σερί νίκες και τον Παναθηναϊκό τρεις, με τους ερυθρόλευκους να έχουν στη διάθεσή τους τον Γκος και τον Γουόκαπ αλλά όχι και τους Λαρεντζάκη και Μιλουτίνοφ.  Στους πράσινους δύο είναι οι σημαντικές απουσίες του Αταμάν καθώς δεν θα αγωνιστούν οι Βιλντόζα, Αντετοκούνμπο.

Διαιτητές της αποψινής αναμέτρησης θα είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Κάρλος Περούγκα (Ισπανία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία).

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής (29η)
Πέμπτη 14 Μαρτίου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 19:45
Φενέρμπαχτσε – Βαλένθια 19:45

Ερυθρός Αστέρας – Μακάμπι 20:00

Δημοφιλέστερα

To Top