Αθλητισμός

Aπίθανες ανατροπές σε όλη τη Ευρώπη με πρωταγωνιστές Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ – Δείτε γκολ από Europa League και Conference

Μια βραδιά γεμάτη σασπένς, γκολ, ανατροπές (κάποιες έμειναν στη μέση) και φοβερό θέαμα προσέφεραν οι δεύτεροι αγώνες στη φάση των 16 στο Europa League και στο Conference League

Ξεκινώντας από το δεύτερο, εκεί όπου υπάρχει και διπλή ελληνική εκπροσώπηση η σημερινή ημέρα θα κάνει πολύ καιρό να ξεχαστεί καθώς ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έκαναν μυθικές ανατροπές και πανηγύρισαν ιστορικές προκρίσεις. Κι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχουμε δύο ομάδες ταυτόχρονα στους 8 ενός Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Η αρχή έγινε με τον ΠΑΟΚ που έχοντας χάσει με 2-0 στο Ζάγκρεμπ, κατάπιε κυριολεκτικά την Ντινάμο την οποία νίκησε με 5-1 και προκρίθηκε για τρίτη φορά στην ιστορία του σε προημιτελική φάση Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Την ώρα που το πάρτι στην Τούμπα τελείωνε ο Ολυμπιακός έκανε ένα μεγαλύτερο θαύμα, καθώς έχοντας χάσει με 4-1 στο Καραϊσκάκη, πλήρωσε τη Μακάμπι (στην ουδέτερη Μπάτσκα Τόπολα της Σερβίας) με το ίδιο νόμισμα. Οι ερυθρόλευκοι που ήταν συγκλονιστικοί από το πρώτο λεπτό έως το τέλος της παράτασης, νίκησαν με 4-1 (3-0, 3-1, 4-1 η εξέλιξη) στην κανονική διάρκεια και στην παράταση βρήκαν άλλα δύο γκολ με Γιόβετιτς, Ελ Αραμπί ολοκληρώνοντας την κορυφαία ανατροπή ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη.

Στα άλλα ματς η Φενέρ έχασε εντός έδρας από την Σεν Ζιλουάζ, αλλά είχε κερδίσει 3-0 στο Βέλγιο, ενώ και η Φιορεντίνα στηρίχθηκε στην εκτός έδρας νίκη επί της Χάιφα, καθώς το ματς της Φλωρεντίας έληξε 1-1.

Στα πέναλτι οδηγήθηκε το ζευγάρι Πλζεν-Σερβέτ μετά το δεύτερο 0-0, με τους Τσέχους να παίρνουν το εισιτήριο.

Η Μπριζ ανέτρεψε το 2-1 της Μόλντε και με το εμφατικό 3-0 άφησε έξω τους Νορβηγούς, ενώ διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν κι η πρόκριση της Λιλ.

Τέλος η Άστον Βίλα διέλυσε τον Άγιαξ με 4-0 και δικαιολόγησε γιατί θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Στο Europa League τα θρίλερ δεν έλειψαν με την απίθανη Καραμπάγκ να προηγείται για δεύτερη φορά με 2-0 στην έδρα της Μπάγερ Λεβερκούζεν, απειλώντας την με την πρώτη της φετινή ήττα καθώς το σκορ ήταν 1-2 μέχρι το 93′. Εκεί όμως ο Σικ ισοφάρισε σε 2-2 (σκορ του πρώτου αγώνα) και ο ίδιος έκανε το 3-2 στο 90’+7…

Μια τεράστια ανατροπή άγγιξε η Βιγιαρεάλ καθώς προηγήθηκε με 3-0 της Μαρσέιγ στο 85′ (είχε χάσει 4-0), αλλά στις καθυστερήσεις οι Γάλλοι πέτυχαν το 3-1.

Η Μπενφίκα παρά το 2-2 στη Λισαβόνα νίκησε 1-0 τους Ρέιντζερς στη Γλασκώβη, η Γουεστ Χαμ φιλοδώρησε με πέντε γκολ τη Φράιμπουργκ, ενώ η Μίλαν παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 20′ νίκησε για δεύτερη φορά τη Σλάβια Πράγας.

Δημοφιλέστερα

To Top