Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Από τώρα ονειρεύεται το επιτελείο του – Θέλει ως υπουργό Οικονομικών πάμπλουτο επενδυτή του TikTok

Προτού καν μετακομίσει στον Λευκό Οίκο αναλαμβάνοντας τα ηνία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ οραματίζεται το υπουργικό του επιτελείο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Post επικαλούμενη έκθεση του δικτύου NBC, o τέως πρόεδρος των ΗΠΑ σκέφτεται να διορίσει τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή του TikTok Τζεφ Γιας ως υπουργό Οικονομικών.

Σε περίπτωση που στις εκλογές του Νοεμβρίου ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος νικήσει τον νυν Δημοκρατικό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, σχεδιάζει να αναθέσει το νευραλγικό υπουργείο στον διαχειριστή hedge fund Τζεφ Γιας.

Η επενδυτική εταιρεία του Γιας, Susquehanna International Group, έχει μερίδιο ύψους 15% στην ByteDance – την κινεζική μητρική εταιρεία του TikTok. Το προσωπικό μερίδιο του Γιας στην εταιρεία ανέρχεται στο 7% με την αξία του να υπολογίζεται σε περίπου 21 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το δίκτυο NBC News.

Ποια άλλα πρόσωπα βρίσκονται στο μυαλό του Ντόναλντ Τραμπ

Το πρακτορείο Bloomberg ήταν αυτό που πρώτο αποκάλυψε ότι ο 77χρονος Ντόναλντ Τραμπ θέλει να εντάξει στο υπουργικό του συμβούλιο τον Τζεφ Γιας.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι για το υπουργείο Οικονομικών, ο Τραμπ έχει στο μυαλό του και κάποια άλλα ονόματα, όπως ο ιδρυτής της Key Square Group LP, Σκοτ Μπέσεντ, και ο ιδρυτής της Paulson & Co., Τζον Πόλσον.

«Ο τέως πρόεδρος Τραμπ είναι επικεντρωμένος στις εκλογές, όχι στη στελέχωση της κυβέρνησης… Δεν έχουν γίνει συζητήσεις σχετικά με το ποιος θα διατελέσει υπουργός σε μία δεύτερη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Στίβεν Τσόινγκ, σύμβουλος της εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου Αμερικανού και πρόσθεσε:

«Ο Τραμπ θα επιλέξει τελικά τους καλύτερους για το υπουργικό του συμβούλιο προκειμένου να διορθώσει όλη τη ζημιά που έχει κάνει ο ανέντιμος Τζο Μπάιντεν στη χώρα μας».

Αναφορές για τηλέφωνα του Τζεφ Γιας για να μπλοκάρει τον νόμο κατά του TikTok

Η εφημερίδα New York Post ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Tζεφ Γιας, ένας δισεκατομμυριούχος, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τηλεφωνούσε προσωπικά σε κομματικά στελέχη της Βουλής των Αντιπροσώπων προκειμένου να μπλοκάρουν τη νομοθεσία που υποχρεώνει την ByteDance να πουλήσει το TikTok εντός έξι μηνών ή να αντιμετωπίσει την απαγόρευση της δημοφιλούς εφαρμογής κοινωνικών μέσων.

Το TikTok βρίσκεται εδώ και μήνες στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών, με πολλούς αξιωματούχους να εκτιμούν ότι η πλατφόρμα επιτρέπει στο Πεκίνο να κατασκοπεύει και να χειραγωγεί τους 170 εκατομμύρια χρήστες της στις ΗΠΑ, κάτι που η εταιρεία διαψεύδει κατηγορηματικά.

Δημοφιλέστερα

To Top