Αθλητισμός

La Liga, Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-3: Τριάρα και δεύτερη θέση – Δείτε τα γκολ

Η Μπαρτσελόνα ήταν η τελευταία ομάδα που νίκησε την Ατλέτικο στο «Μετροπολιτάνο» σε αγώνα πρωταθλήματος: 1-0 στις 8 Ιανουαρίου του 2023, με γκολ του Ουσμάν Ντεμπελέ. Και, 14 μήνες και 25 αγώνες μετά (23 νίκες – δύο ισοπαλίες), οι Μπλαουγκράνα έκαναν «ριπίτ», αυτή την φορά με πολύ πιο εμφατικό τρόπο και σκορ (3-0).


ATLÉTICO DE MADRID 0 - 3 FC BARCELONA | RESUMEN LALIGA EA SPORTS

Με τη νίκη αυτή, η Μπάρτσα ανέβηκε στην δεύτερη θέση της La Liga μετά την όγδοη αγωνιστική (!) εις βάρος της Τζιρόνα, ούσα στο -8 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης. Το πρωτάθλημα μοιάζει αδύνατο, αλλά με τη νίκη αυτή έβαλε τις βάσεις για την εξασφάλιση της εξόδου στο Champions League της επόμενης περιόδου, παίρνοντας και μεγάλη ένεση ηθικού ενόψει των αγώνων με την Παρί Σεν Ζερμέν για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τέσσερις ημέρες μετά την δραματική πρόκριση επί της Ίντερ στο Champions League, ο Ντιέγκο Σιμεόνε επέλεξε να κάνει μερικό ροτέισον και άφησε εκτός αρχικής ενδεκάδας τους Κόκε και Αντουάν Γκριεζμάν, με τον Ροντρίγκο Ρικέλμε να παίρνει την θέση του δεύτερου σε έναν πρωτόγνωρο γι’ αυτόν ρόλο του δεύτερου επιθετικού, στο πλευρό του Άλβαρο Μοράτα.

Χωρίς τον Ζοάο Κανσέλο, ο οποίος τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση, αλλά και τον Αντρέας Κρίστενσεν, ο οποίος τραυματίστηκε στην προθέρμανση, υποχρεώθηκε να παρατάξει την ομάδα του ο Τσάβι, επιλέγοντας Έκτορ Φορτ και Φερμίν Λόπεθ αντίστοιχα.

Γκολ (ξανά) ο Ζοάο Φέλιξ, αποβολή του Τσάβι!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και με ασφυκτική πίεση ψηλά, μην αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να κάνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι κυκλοφορίας και τον Πάμπλο Μπάριος να αγγίζει το 1-0 μόλις στο έβδομο λεπτό, ύστερα από λάθος της καταλανικής άμυνας.

Σταδιακά, η Ατλέτικο έριξε τους ρυθμούς των πρώτων λεπτών και αυτό επέτρεψε στην Μπάρτσα να βγει από το… καβούκι της και να προσπαθήσει, χωρίς επιτυχία, να απειλήσει την εστία του Γιάν Όμπλακ.

Δημοφιλέστερα

To Top