Διεθνή

Πούτιν: Ποιοι του έδωσαν συγχαρητήρια για την επανεκλογή του στις εκλογές

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, που κυβερνά τη Ρωσία εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα, επανεξελέγη συγκεντρώνοντας ποσοστό 87%, δηλαδή 10 μονάδες περισσότερες σε σύγκριση με τις εκλογές του 2018.

Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Πέμπτη. Και ενώ ΕΕ και ΗΠΑ καταδικάζουν τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθησαν οι εκλογές, υπήρξαν και εκείνες οι χώρες που έσπευσαν να του δώσουν συγχαρητήρια για την επανεκλογή του.

Ποιοι έδωσαν συγχαρητήρια στον Πούτιν

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι συνεχάρη σήμερα τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσίας και ζήτησε να ενισχυθεί η «ειδική και προνομιακή» σχέση των δύο χωρών. «Ανυπομονώ να συνεργαστούμε για να ενισχύσουμε ακόμη περαιτέρω την ειδική και προνομιακή εταιρική σχέση μεταξύ της Ινδίας και της Ρωσίας τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο Ινδός πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν απέστειλε σήμερα μήνυμα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, συγχαίροντάς τον για την επανεκλογή του, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA. Τον Πούτιν συνεχάρησαν επίσης, οι ηγέτες της Βενεζουέλας, της Νικαράγουας, της Κούβας και της Βολιβίας.

Παράλληλα, η Κίνα συνεχάρη σήμερα τον Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη χθεσινή νίκη του στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «θα συνεχίσουν να προοδεύουν» τα επόμενα χρόνια. «Η Κίνα εκφράζει τα συγχαρητήριά της», δήλωσε στον Τύπο ο Λιν Τζιάν, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι, υπό τη στρατηγική ηγεσία του προέδρου Σι Τζινπίνγκ και του προέδρου Πούτιν, οι σχέσεις μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας θα συνεχίσουν να προοδεύουν».

Ακόμη, ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί συνεχάρη σήμερα τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για την «ισχυρή νίκη» του στις προεδρικές εκλογές «Ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν συνεχάρη ειλικρινώς τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την ισχυρή νίκη του και την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Δημοφιλέστερα

To Top