Ελλάδα

Καιρός: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας Τρίτη και Τετάρτη – Η πρώτη εκτίμηση για την 25η Μαρτίου

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες, ενισχυμένους βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται για σήμερα Τρίτη αλλά και την Τετάρτη, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Την Πέμπτη, ωστόσο, προβλέπεται καλοκαιρία και άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως από το απόγευμα. Το βράδυ στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς και στα νότια πελάγη δυτικοί έως 6 μποφόρ, από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους έως 6 με 7 και τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czxhrzhbjcgh)

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές, που από το απόγευμα θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι ασθενείς, από το βράδυ βόρειοι 3 με 4 και τη νύχτα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και βαθμιαία βροχές, που από το απόγευμα θα ενταθούν, τη νύχτα ωστόσο θα περιοριστούν στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι ασθενείς, από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 με 5 και τη νύχτα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια και τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Άστατος ο καιρός και την 25η Μαρτίου

Από την Πέμπτη (21/3) μέχρι και την Παρασκευή (22/3) ο καιρός θα είναι ήπιος, με τον βοριά να επικρατεί στο Αιγαίο, όμως από το Σάββατο, και ειδικότερα τη Δευτέρα (25/3), αναμένεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από σήμερα 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 19-03-2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Πιθανώς τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αργά το απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα.

Δημοφιλέστερα

To Top