Αθλητισμός

Euroleague: Η βαθμολογία μετά τις νίκες Παναθηναϊκού, Αρμάνι, Φενέρ και Βαλένθια – Δείτε βίντεο

Ο Παναθηναϊκός πέρασε αέρας στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και κατάφερε να ανέβει στο 19-11, βάζοντας ένα λιθαράκι για την πρώτη τετράδα που οδηγεί στο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague. Μεγάλη νίκη για τη Φενέρ που έκανε βήμα για πλεονέκτημα έδρας, κόντρα στην Μπαρτσελόνα που συνεχίζει όμως να είναι δεύτερη. Διπλό της Αρμάνι μέσα στο Πριγκιπάτο και μπήκε σε περιπέτειες για την 4άδα Μονακό.

Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 76-89
Τα «πράσινα» τρίποντα έκαναν τη διαφορά στη Stark Arena, με τον Παναθηναϊκό να περνάει από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα (89-76) και να απέχει μία νίκη από τη δεύτερη θέση και την Μπαρτσελόνα, την οποία υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την προσεχή Παρασκευή (22/3), με στόχο το θετικό αποτέλεσμα και την κάλυψη της διαφορά της ήττας του στον πρώτο γύρο (80-72).

Το «τριφύλλι» επικράτησε σχετικά εύκολα της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, για την 30ή αγωνιστική της Euroleague, βελτίωσε σε 19-11 το ρεκόρ του και υποχρέωσε στην 20ή ήττα τους Σέρβους, οι οποίοι δεν έχουν πλέον δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης στα play in.

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 41-51, 56-70, 76-89


Zvezda-Panathinaikos | Round 30 Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague

Μονακό – Αρμάνι 80-98

Με ένα τεράστιο «διπλό» η Αρμάνι Μιλάνο έδωσε τέλος στο σερί των οκτώ νικών της Μονακό και διατήρησε τις όποιες ελπίδες έχει για να προλάβει τα play in της Euroleague. Οι Ιταλοί πέρασαν νικηφόρα με 98-80 από το Πριγκιπάτο, για την 30ή αγωνιστική, βελτιώνοντας σε 13-17 το ρεκόρ τους. Στον αντίποδα, η Μονακό υπέστη την 11η ήττα της και έχασε την ευκαιρία να «αναρριχηθεί» στη δεύτερη θέση.

Τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχία της Αρμάνι Μιλάνο, ο έλεγχος των ριμπάουντ και τα μόλις 7 λάθη απλοποίησαν το έργο της Αρμάνι, η οποία εξαργύρωσε την παραγωγικότητα της δεύτερης περιόδου, παίρνοντας τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +14 (44-58). Οι Ιταλοί παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας και στην τρίτη περίοδο, ενώ ενεργοποιώντας την άμυνας τους στον… επίλογο του αγώνα (περιόρισαν τους Μονεγάσκους στους 13 πόντους) έφτασαν άνετα στο τελικό 98-80.

Κορυφαίος των νικητών ο Νίκολα Μίροτιτς με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ 15 πόντους πρόσθεσε ο Μάοντο Λο. Από την Μονακό ξεχώρισε ο Άλφα Ντιαλό με 17 πόντους.

Δημοφιλέστερα

To Top