Οικονομία

Ο Γκρίνμπεργκ, τα προβλήματα και οι πράσινες συνωμοσίες (…όπως άλογα), ο Σκλαβενίτης στην Πολωνία και το τρελό ενοίκιο στη Βουκουρεστίου

Αλλά έως εκεί, ένα τραγικό γεγονός που συνέβη έναν χρόνο πριν και μεσολάβησαν και εθνικές εκλογές δεν μπορεί να επιφέρει ανήκεστο βλάβη σε μια κυβέρνηση, ακόμα κι αν αυτή έχει κάνει λάθη στους χειρισμούς της. Κυρίως με τα κεντρικά πρόσωπα που χειρίστηκαν το θέμα στην Εξεταστική Επιτροπή και φυσικά ήταν ολίγιστα. Συγγνώμη, ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν το αφήνεις σε αυτούς τους χειριστές.

Γκρίνμπεργκ

-Κατά τα άλλα, στα focus groups που κάνουν στο Μ.Μ. (Σταν Γκρίνμπεργκ με το ελληνικό τιμ) αυτό που βλέπουν να θέλει η κοινή γνώμη είναι το απολύτως λογικό και φυσιολογικό. «Ασχοληθείτε με τα προβλήματά μας, την ακρίβεια, την υγεία, την ασφάλεια κ.λπ. και αφήστε τους Κασσελάκηδες και τους Ανδρουλάκηδες», λένε οι μετέχοντες στα focus groups, σε απλά Ελληνικά. Συμφωνώ απολύτως γιατί ο κόσμος δεν είναι χαζός, ξέρει ότι αν είναι να γίνει κάτι για να βελτιωθεί η ζωή του αυτό θα γίνει από τον Μητσοτάκη (ή δεν θα γίνει…) και πάντως δεν τρέφει καμία ελπίδα ότι ο Κασσελάκης που συνεχίζει να κάνει show, (αλίμονο, τώρα έγινε και φίλος με τον Λιάγκα και την Καινούργιου), άντε να ψηφιστεί γι’ αυτό που είναι… Και πάντως όχι για πρωθυπουργός.

Συνωμοσίες…

-Καλά, για τον Ανδρουλάκη δεν μιλάμε, εσχάτως μου λένε ότι έχω αρχίσει και κάτι συνωμοσιολογικά ότι… κάποιοι θέλουν να τον πάνε τρίτο κ.λπ., τα οποία -όπως καταλαβαίνετε- είναι για γέλια. Ας πρόσεχε με τις… ζεϊμπεκιές στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, δεν του έφταιγε κανείς.

Canadair και αντιπολίτευση

-Και μιας και μιλάμε για την αντιπολίτευση, σήμερα πάει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αγορά εφτά νέων πυροσβεστικών αεροπλάνων Canadair που μέχρι το 2027 θα αντικαταστήσουν τις επικίνδυνες αντίκες των 50 ετών που πετάνε κάθε καλοκαίρι. Μάλιστα, τα δυο από αυτά -αξίας 50 εκατ. ευρώ έκαστο- θα πληρωθούν από την Ε.Ε. Όλα αυτά τα γράφω γιατί μαθαίνω ότι το σχετικό νομοσχέδιο (Κικίλιας) δεν θα το ψηφίσει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ. Πραγματικά κάτι χάνω ή κάτι… χάνουν αυτοί;

Τα ταξίδια του Μητσοτάκη

-Από σήμερα το πρωί και για αρκετές μέρες, ο Μητσοτάκης θα απουσιάζει από το Μαξίμου, καθώς θα βρίσκεται ως και αύριο το απόγευμα στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, η οποία ομολογουμένως δεν έχει και κανένα βαρύ θέμα. Από εκεί, όμως, παίρνει τον δρόμο για τον Καναδά και συγκεκριμένα για το Μόντρεαλ, όπου την Κυριακή θα δει μαζί με τον Τζάστιν Τριντό την παρέλαση για την 25η Μαρτίου. Αμέσως μετά θα πάει στο Τορόντο, όπου μιλά σε συνεδριακό κέντρο με πάνω από 1.000 άτομα από την Ομογένεια. Από τον Καναδά ο Μητσοτάκης επιστρέφει για να ξαναφύγει στις αρχές της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου για Ουάσιγκτον και τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, για την οποία εκκρεμεί ακόμη η τυπική πρόσκληση.

Δημοφιλέστερα

To Top