Ελλάδα

Έκαναν απάτες σε όλη τη χώρα με την δήθεν καταβολή αναδρομικών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Κατερίνης για να εξακριβωθεί πόσα είναι τα θύματα δύο απατεώνων που δρούσαν σε όλη τη χώρα παρίστανοντας τους τραπεζικούς υπαλλήλους και έπειθαν ανυποψίαστους πολίτες ότι δικαιούνται αναδρομικά, για τα οποία έπρεπε να καταβάλλουν… εγγυήσεις.

Η τελευταία απάτη, που οδήγησε στην εξιχνίαση της δράσης τους, έγινε το πρωί της Τρίτης όταν ο ένας από τους δράστες τηλεφώνησε σε έναν ηλικιωμένο σε περιοχή της Ηλείας και του ζήτησε να καταθέσει 6.121 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του συνεργού του, δήθεν για ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών και να του κατατεθούν μαζί με την «εγγύηση». Οι αστυνομικοί εντόπισαν το ίδιο μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας τον κάτοχο του λογαριασμού μόλις «σήκωσε» από την τράπεζα τα χρήματα που κατέθεσε το θύμα και του πέρασαν χειροπέδες.

Από την προανάκριση που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκε και ο «μαϊμού» τραπεζικός και αποκαλύφθηκε ότι με τον ίδιο τρόπο είχαν εξαπατήσει στις 4 Μαρτίου έναν άνδρα από περιοχή των Δωδεκανήσων πείθοντάς τον να καταθέσει 5.850 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του συλληφθέντα και, στις 26 Φεβρουαρίου, πάλι με την ίδια μέθοδο, είχαν πείσει μια γυναίκα από περιοχή της Μεσσηνίας να καταθέσει 6.100 ευρώ στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτη κατά συναυτουργία, που περιλαμβάνει και τον συνεργό του τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Δημοφιλέστερα

To Top