Ελλάδα

Χειροπέδες σε αλλοδαπή για δυο απάτες με τροχαία στον Έβρο

Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Ορεστιάδας έπεσε, το μεσημέρι της Τρίτης, μία αλλοδαπή η οποία είχε ρόλο «εισπράκτορα» για σπείρα απατεώνων που δρούσαν σε περιοχές του Έβρου και είχαν αποκομίσει μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσές λίρες και κοσμήματα από τουλάχιστον δυο ηλικιωμένες.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία μιας από τα θύματα, στην οποία είχε τηλεφωνήσει ένας άγνωστος παριστάνοντας τον γιατρό, την είχε πείσει ότι το παιδί της τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο και της είχε ζητήσει ένα μεγάλο ποσό, δήθεν για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Όμως, λίγο μετά την παράδοση των χρημάτων, η ηλικιωμένη επικοινώνησε με τον γιο της, οπότε αποκαλύφθηκε η απάτη και η αλλοδαπή «εισπράκτορας» εντοπίστηκε με οργανωμένη επιχείρηση χάρη στην λεπτομερή περιγραφή της. Στην κατοχή της βρέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε παραλάβει, το οποίο αποδόθηκε στο θύμα.

Από την προανάκριση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι την περασμένη Πέμπτη η αλλοδαπή είχε παραλάβει χρηματικό ποσό, χρυσές λίρες και κοσμήματα από άλλη μια ηλικιωμένη σε οικισμό του Έβρου, την οποία είχε εξαπατήσει ο συνεργός της με το ίδιο πρόσχημα. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες που περιλαμβάνει τους άγνωστους συνεργούς της και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Η προανάκριση συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξιχνίαση τυχόν άλλων παρόμοιων υποθέσεων, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ζήτησαν άρση απορρήτου επικοινωνιών για τα δύο κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν στην κατοχή της δράστιδας.

Δημοφιλέστερα

To Top