Ελλάδα

Κως: Κάτοικος του νησιού έπεσε θύμα απάτης με αναδρομικά σύνταξης

Το μεγάλο ποσό που τάχα θα εισέπραττε ως αναδρομικά σύνταξης, «θόλωσε» το μυαλό ενός 68χρονου που δέχθηκε τηλεφώνημα στο σπίτι του στην Κω από έναν άγνωστο ο οποίος παρίστανε τον υπάλληλο τράπεζας και δεν φαντάστηκε ότι θα έχανε ό,τι είχε και δεν είχε.

Ο «μαϊμού» τραπεζικός ισχυρίστηκε ότι είχε εκδοθεί μια επιταγή με ποσό ύψους 27.000 ευρώ στο όνομα της αδελφής του 68χρονου, αλλά για να την εισπράξει θα έπρεπε να καταθέσει το ποσό των 5.850 ευρώ ως φόρο εισοδήματος των αναδρομικών, αλλιώς θα κηρυσσόταν ανεκτέλεστη. Ο 68χρονος δελεάστηκε από την προοπτική του μεγάλου ποσού και μετέφερε το ποσό που ζήτησε ο απατεώνας στον λογαριασμό που του έδωσε.

Όταν, όμως, πήγε στην εφορία για να καταθέσει το έγγραφο της μεταφοράς και να ολοκληρωθεί η διαδικασία, άκουσε εμβρόντητος τους υπαλλήλους να του λένε ότι είχε πέσει θύμα απάτης. Μετά την καταγγελία του, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ξεκίνησαν έρευνες και ταυτοποίησαν τον κάτοχο του λογαριασμού στον οποίο κατατέθηκαν τα χρήματα.

Πρόκειται για έναν Έλληνα κάτοικο Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν ήταν ο ίδιος που τηλεφώνησε στον 68χρονο ή κάποιος συνεργός του, αλλά και αν είχε εξαπατήσει και άλλους με τον ίδιο τρόπο.

Δημοφιλέστερα

To Top