Διεθνή

Κέιτ Μίντλετον: Η μάχη μίας γενναίας πριγκίπισσας – Η ανακοίνωση για τον καρκίνο και η «κατάρα των Ουίνδσορ»

Η μέλλουσα βασίλισσα της Αγγλίας έχει καρκίνο. Στα 42 της χρόνια η Κέιτ Μίντλετον, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, μια γυναίκα που θεωρητικά δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι περισσότερο από τη μοίρα της, έχει καρκίνο και ξεκινά χημειοθεραπεία.

Ανακοίνωσε δημοσίως την ασθένειά της η ίδια, έχοντας επιλέξει να μιλήσει απευθείας στους συμπατριώτες της -αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο- κοιτάζοντας μια κάμερα του BBC.


Το μήνυμα της Kate Middleton για την διάγνωση με καρκίνο

«Είναι μια γενναία γυναίκα» ήταν το κοινό, ενστικτώδες σχεδόν, σχόλιο που γράφτηκε και αναπαράχθηκε ακαριαία και κατά κόρον. Αλλωστε, στο θάρρος της να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο το κοινό και να εκθέσει ανοιχτά και χωρίς περιστροφές το προσωπικό δράμα της εστίασε επίσης στο δικό του μήνυμα ο βασιλιάς Κάρολος.

Ο οποίος, όπως επιβεβαίωσε η σχετική διάγνωση στις αρχές Φεβρουαρίου, έχει πληγεί επίσης από καρκίνο. Αυτό σημαίνει ότι αίφνης το Μπάκιγχαμ πολιορκείται – αλλά εκ των έσω: στο χειρότερο δυνατό σενάριο, ο Γουίλιαμ θα κληθεί να καθίσει στον θρόνο του πατέρα του μέσα σε διπλό πένθος: μία φορά για τον πατέρα του και μία για τη σύζυγο και μητέρα των παιδιών του. Επί του παρόντος, βέβαια, κανείς δεν θέλει ούτε καν να σκεφτεί την εκδοχή ότι θα επαληθευτεί η χειρότερη, η πιο φριχτή «κατάρα των Ουίνδσορ».


kate_in

«Ο πιο σημαντικός λόγος που καθυστερήσαμε την ανακοίνωση ήταν ότι δεν ήταν δυνατόν να εξηγήσουμε τα πάντα πολύ γρήγορα στον Τζορτζ, στη Σαρλότ και τον Λούις με έναν τρόπο που να είναι ο κατάλληλος για τα παιδιά μας, έτσι ώστε να τα καθησυχάσουμε ότι όλα θα πάνε καλά ότι εγώ θα είμαι ΟΚ»

Το μήνυμα

Στο ψύχραιμο, θλιβερό, αλλά χωρίς ίχνος μελοδραματισμού μήνυμά της η Κέιτ απέφυγε μεν να αναφερθεί στην ακριβή φύση της νόσου, σε αναλυτικές λεπτομέρειες κ.ο.κ. – εξάλλου ο στόχος της δεν ήταν να απαγγείλει ένα ιατρικό ανακοινωθέν. Μίλησε όμως για «σοκ», αποδίδοντας επακριβώς την αίσθηση αμέτρητων ανθρώπων που παρακολούθησαν το συγκεκριμένο, εξαιρετικά σύντομο, βιντεοσκοπημένο μήνυμα. Η ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 το απόγευμα, προσέθεσε, πιθανότατα, ένα ακόμη διάγγελμα-ορόσημο στην ιστορία της, μία ακόμη συγκλονιστική στιγμή στο πώς η πολιτειακή ηγεσία (ακόμη και αν πρακτικά η δύναμή της είναι μόνο συμβολική, όπως αυτή του βασιλικού οίκου) απευθύνεται στον λαό σε κρίσιμες περιστάσεις για το βρετανικό έθνος. Διότι, χωρίς υπερβολή, περί αυτού πρόκειται: ο καρκίνος της Κέιτ Μίντλετον, η μάχη για την ανάρρωση και την επιβίωσή της είναι ένας αγώνας που επ’ ουδενί αφορά μόνο την ίδια και την οικογένειά της. Λόγω του κύρους της βρετανικής μοναρχίας και του κολοσσιαίου σημειολογικού βάρους της, ο καρκίνος της Κέιτ αφορά λίγο-πολύ τον καθέναν, Βρετανό ή μη.

Δημοφιλέστερα

To Top