Αθλητισμός

Μπακασέτας: «Όλοι στην Εθνική γνωρίζουν τι δυσκολίες έχουμε περάσει για να βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο»

Ο Τάσος Μπακασέτας εκπροσώπησε τους Έλληνες διεθνείς στη συνέντευξη Τύπου για τον μεγάλο τελικό της Ελλάδας κόντρα στη Γεωργία (Τρίτη 26/3. 19:00) με φόντο την πρόκριση στα τελικά του EURO. Αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας μέχρι εδώ αλλά και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τιφλίδας.

Κόντρα στο Καζακστάν πετύχατε μία σημαντική νίκη. Ποιο είναι το σενάριο που θεωρείτε πιο πιθανό για το ματς κόντρα στην Γεωργία;
Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς. Μπήκαμε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι σημαντικό το γρήγορο γκολ. Δεν μου αρέσει να κάνω σενάρια για τα παιχνίδια, θέλω να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι από το πρώτο λεπτό.

Θεωρείτε πως η Ελλάδα είναι φαβορί με δεδομένη και την παράδοση μεταξύ των δύο ομάδων; Πώς είναι η διάθεση και η προετοιμασία της ομάδας;

Δεν θεωρούμε τίποτα ως προς την δική μας ομάδα. Είναι ένας τελικός και στους τελικούς, δεν υπάρχουν φαβορί. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο μπορούν να συμβούν τα πάντα. Η διάθεσή μας είναι πάρα πολύ καλή, παίξαμε ένα ματς που είχαμε να διαχειριστούμε πολλά πράγματα. Φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών και απόλυτα έτοιμοι και αυτό το ματς πρέπει να είναι οδηγός και για τον αγώνα κόντρα στην Γεωργία.


Pre Game Γεωργία - Ελλάδα | Συνέντευξη Τύπου (25/03/24) | Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου

Έχεις κάποια ιδέα για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσετε στο γήπεδο;

Εντός έδρας είμαστε πολύ δυνατοί, ειδικά στα τελευταία ματς που αγωνιζόμαστε και σε ένα πολύ ποδοσφαιρικό γήπεδο. Όταν είσαι έμπειρος παίκτης ζεις για αγώνες σε γεμάτες εξέδρες. Δεν θεωρώ ότι η έδρα θα παίξει κάποιο ρόλο. Όλη μας την καριέρα δεν έχουμε παίξει όλα τα ματς στην έδρα μας. Έχουμε παίξει ντέρμπι εκτός έδρας με μεγάλη πίεση.

Πώς θα συνέκρινες το ματς της Τρίτης με αυτό στο Μπατούμι προ κάποιων ετών όταν και είχες σκοράρει;

Θεωρώ ότι είμαστε μία πολύ διαφορετική ομάδα. Έχουμε αποκτήσει όλοι οι παίκτες πολύ περισσότερες εμπειρίες. Όμως, θεωρώ ότι και η ομάδα της Γεωργίας δεν έχει σχέση με την ομάδα που παίξαμε τότε. Και οι δύο ομάδες έχουμε βελτιωθεί σε πολλούς τομείς.

Έχεις περάσει από όλα τα στάδια εξέλιξης αυτής της ομάδας, πόσο κοντά αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι στην εκπλήρωση αυτού του ονείρου;
Δεν μπορώ να απαντήσω ακριβώς στην ερώτηση, γιατί για εμάς υπάρχει μόνο αυτό το παιχνίδι. Για εμάς αποτελεί μία πολύ μεγάλη πρόκληση. Όλοι στην ομάδα γνωρίζουν ακριβώς τι έχουμε περάσει, τι δυσκολίες έχουμε περάσει για να βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο. Δεν αφήνουμε να τον εαυτό μας να σκέφτεται τίποτα άλλο εκτός από το αυριανό παιχνίδι.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Δημοφιλέστερα

To Top