Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Σανίδα σωτηρίας από δικαστήριο της Νέας Υόρκης – Μπορεί να σώσει την περιουσία του με $175 εκατ.

Τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθούσε εναγωνίως να εξασφαλίσει εντός των επόμενων ωρών εγγύηση σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων για μια υπόθεση αστικής απάτης, που θα μπορούσε να «απειλήσει» εμβληματικά περιουσιακά του στοιχεία, δικαστήριο της Νέας Υόρκης φαίνεται ότι προσφερε… στο παρά πέντε μια σανίδα σωτηρίας στον πρόωην πρόεδρο των ΗΠΑ, αποδεχόμενο μια πολύ μικρότερη εγγύηση, ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τους New York Times, η απόφαση της πενταμελούς επιτροπής εφετών αποτελεί μια κρίσιμη και απροσδόκητη νίκη για τον πρώην πρόεδρο, αποτρέποντας ενδεχομένως μια διαφαινόμενη οικονομική καταστροφή. Αν το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημά του -και αν δεν είχε καταφέρει να λάβει το πλήρες ποσό της εγγύησης ως το τέλος της ημέρας – ο Τραμπ κινδύνευε να χάσει τον έλεγχο των τραπεζικών του λογαριασμών και, τελικά, ακόμη και ορισμένων από τα εμβληματικά του ακίνητα.

Προς το παρόν, αυτές οι τροματικές συνέπειες για τον Τραμπ μπαίνουν «στον πάγο», την ώρα πάντως που ο ίδιος αμφισβητεί, μέσω έφεσης, την αρχική απόφαση της 16ης Φεβρουαρίου του δικαστή Άρθουρ Ένγκορον σε βάρος του, βάσει της οποίας παραποίησε την καθαρή αξία της περιουσίας του και της μεσιτικής εταιρείας της οικογένειάς του προκειμένου να εξαπατήσει δανειστές και ασφαλιστές.

Ο κ. Τραμπ έχει, πλέον, 10 ημέρες για να αποκτήσει την εγγύηση των 175 εκατ. δολαρίων και δύο άτομα με γνώση των οικονομικών του δήλωσαν ότι πρέπει να είναι σε θέση να την εξασφαλίσει μέχρι τότε.

Σήμερα το πρωί, ο Τραμπ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως το ποσό που όρισε ο Ένγκορον είναι «ανέντιμο»«Θα έπρεπε να είναι ΜΗΔΕΝ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ», σημείωσε.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση για δωρεές από «ένα εκατομμύριο πατριώτες υπέρ του Τραμπ», λέγοντας πως ο «εμβληματικός Trump Tower» βρίσκεται μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που κινδυνεύουν με κατάσχεση.

Η δικαστική απόφαση εκδόθηκε στο Μανχάταν, όπου ιδιοκτησίες του Τραμπ όπως το Trump Tower ή ο ουρανοξύστης 40 Wall Street ενδέχεται να βρεθούν στο στόχαστρο της εισαγγελέως της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, μιας Δημοκρατικής που ήγειρε την αστική αγωγή το 2022.

Η Τζείμς ενημέρωσε επίσης την κομητεία Ουέτσεστερ, βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης, για την απόφαση, ένα βήμα ενδεχομένως προς την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων εκεί, όπως του γηπέδου γκολφ του Τραμπ και μιας έπαυλης 60 δωματίων μαζί με ένα κτήμα, που ονομάζεται Seven Springs.

Δημοφιλέστερα

To Top