Ελλάδα

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Γεννήθηκε σπάνιος πυγμαίος ιπποπόταμος

Σπάνιος και απειλούμενος με εξαφάνιση πυγμαίος ιπποπόταμος γεννήθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, ενθουσιάζοντας τους οικολόγους.

Η έλλειψη αρσενικών πυγμαίων ιπποπόταμων σε αιχμαλωσία είχε περιπλέξει τις προσπάθειες αναπαραγωγής, οπότε το προσωπικό του ζωολογικού κήπου ήταν «απολύτως ενθουσιασμένο» που το μωρό ήταν αγόρι, δήλωσε στο Reuters η Νόη Ψαρουδάκη, κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου.

Γέννηση Πυγμαίου Ιπποπόταμου.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με το πρώτο μωρό του 2024 που γεννήθηκε στο Παρκο μας, το…

Posted by Αττικό Ζωολογικό Πάρκο – Attica Zoological Park on Wednesday, March 20, 2024

«Κάθε γέννηση πυγμαίου ιπποπόταμου είναι εξαιρετικά σημαντική. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε αυτό το μωρό να εξελίσσεται σε έναν υγιή ενήλικα ιπποπόταμο και ελπίζουμε ότι μια μέρα θα αναπαραχθεί», είπε.

Οι πυγμαίοι ιπποπόταμοι έχουν καταγραφεί ως απειλούμενο είδος από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης και εκτιμάται ότι μόνο 2.000-2.500 ζουν ακόμη στη φύση.

Με βάρος 7 κιλά, το αρσενικό ιπποποταμάκι -το όνομα του οποίου θα τεθεί σε ψηφοφορία- γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου και ενώνεται με τους γονείς του Lizzie και Jamal ως οι μοναδικοί ιπποπόταμοι πυγμαίοι στον ζωολογικό κήπο.

Ο ιπποπόταμος, μοναχικός και νυκτόβιος από τη φύση του, θα παραμείνει με τη μητέρα του για μερικούς μήνες μέχρι να τολμήσει να βγει στον εξωτερικό περίβολο.

Δημοφιλέστερα

To Top