Ελλάδα

Τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη για τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ

Τρίωρη στάση εργασίας έχει προκηρύξει για αύριο, 27/3, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόλυση του διοικητικού υπαλλήλου, Δημήτρη Αντωνίου.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόκειται για τον συμβασιούχο υπάλληλο, ο οποίος είχε συμμετάσχει στο μπλοκάρισμα της εξεταστικής του ΕΚΠΑ για περίπου μιάμιση ώρα, κατεβάζοντας το server στο κτίριο ΚΛΕΙΔΙ. Η κίνηση αυτή, έγινε στο πλαίσιο της αντίδρασης απέναντι στο υπό ψήφιση – εκείνο το διάστημα – νομοσχέδιο για την ίδρυση παραρτημάτων μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Η καταβολή του μισθού του συγκεκριμένου υπαλλήλου έχει διακοπεί από τις 19/2 ενώ έχει δρομολογηθεί η διαδικασία απόλυσής του.

Η διαμαρτυρία του Συλλόγου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια από την έναρξη του ωραρίου τους, στις 9.00 έως τις 12.00.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικών του ΕΚΠΑ

Στάση εργασίας την Τετάρτη 27/3 από την έναρξη ωραρίου έως τις 12.00 και παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόλυση του συναδέλφου μας Δημήτρη Αντωνίου στην Πρυτανεία, στις 9.00 π.μ.

Καλούμε σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα του ΕΚΠΑ την Τετάρτη 27/3 και ώρα 9:00 π.μ. στη παράσταση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια για τον συνάδελφο εργαζόμενο στο ΕΚΠΑ που απειλείται με μη ανανέωση της σύμβασής του με το Πανεπιστήμιο και συνεπώς την απόλυση του στις 31/03/2024. Να ακυρώσουμε με την παρουσία μας τα σχέδια των Πρυτανικών Αρχών και να δηλώσουμε την αντίθεση μας στις συνδικαλιστικές διώξεις των συναδέλφων μας.
Ο συνάδελφος Δ. Αντωνίου που εργάζεται επί 19 χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις εργασίας, στοχοποιείται από την Διοίκηση του ΕΚΠΑ λόγω της συμμετοχής του σε συγκέντρωση έξω από το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Κ.ΛΕΙ.ΔΙ, σε μια πολιτική και συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας κατά των εξ αποστάσεως εξετάσεων σε υλοποίηση απόφασης του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΠΑ. Στη κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης με αποφάσεις Γ.Σ οι σύλλογοι ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ και καθώς πλήθος φοιτητικών συλλόγων.

Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ, κλιμακώνοντας την επίθεσή της έχει ήδη προχωρήσει στη διακοπή της μισθοδοσίας του συναδέλφου μας από τις 19/2/2024, καθιστώντας έτσι σαφή την πρόθεσή της να προχωρήσει στην απόλυση του.

Δημοφιλέστερα

To Top