Διεθνή

Αθηνά Ωνάση: Σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ η… πρώτη επένδυση της εγγονής του Αριστοτέλη

Με δεδομένο τον χαρακτήρα της Αθηνάς Ωνάση, ενός εν πολλοίς «κλειστού» κοριτσιού πριν από είκοσι χρόνια, που τον περασμένο Γενάρη έκλεισε τα 39 της χρόνια, μάλλον απίθανο θα ήταν να μάθουμε τη νέα της επιχειρηματική κίνηση. Φρόντισε, όμως, γι’ αυτό η έγκριτη γαλλική οικονομική εφημερίδα «Les Echos» που αποκάλυψε το νέο εγχείρημα της τελευταίας Ωνάση, η οποία εισήλθε στον χώρο των σούπερ μάρκετ.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες ανάμεικτες με φήμες θέλουν την εγγονή του Ελληνα μεγιστάνα μόνιμη κάτοικο Γαλλίας πλέον, την ίδια στιγμή που η Αθηνά εξακολουθεί να κρατάει ένα πολύ κλειστό προφίλ σε ό,τι αφορά γενικά τη ζωή της και ειδικά τα προσωπικά της.

Γι’ αυτό και ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν πραγματικά τι πράττει η κόρη της Χριστίνας Ωνάση, που μετά το διαζύγιό της με τον Αλβάρο Νέτο δείχνει να βαδίζει ουσιαστικά μόνη της, παρότι φέρεται να διατηρεί σχέση με τον επιχειρηματία και ιππέα Αλμπέρτο Tzόρτζι.

Αυτό το διάστημα, πάντως, προετοιμάζεται για το Longines Athina Onassis Horse Show, που θα διεξαχθεί το τριήμερο από 30 Μαΐου έως 1 Ιουνίου στο Σεν Τροπέ.


wnasi-1

Η Αθηνά Ωνάση με τον γοητευτικό Ιταλό ιππέα Αλμπέρτο Tzόρτζι σε αγώνες ιππασίας στο Κατάρ. Παρόλο που αμφότεροι δεν επιβεβαίωσαν ποτέ ότι είναι ζευγάρι, αυτό είναι κάτι που τα δημοσιεύματα θεωρούν δεδομένο

Ο γαλλικός κολοσσός

Ο Λοράν Πιετρασεφσκί, πρώην υπουργός στην κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν, θα είναι ο πρόεδρος στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Casino, ενός πανίσχυρου ομίλου σούπερ μάρκετ στη Γαλλία και όχι μόνο, έχοντας, μεταξύ άλλων, την Αθηνά Ωνάση ως μέλος του Δ.Σ.

Η Ελληνίδα κληρονόμος θα αναλάβει καθήκοντα μόλις οι αγοραστές του ομίλου, με επικεφαλής τον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Ντάνιελ Κρετίνσκι, πάρουν τον έλεγχο στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την προπερασμένη Τρίτη το βράδυ.

Ο γαλλικός όμιλος στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 είχε πωλήσεις ύψους 5,5 δισ. ευρώ, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η οικονομική του αναδιάρθρωση ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος και πρώτος μέτοχος Ζαν-Σαρλ Ναουρί θα παραιτηθεί από όλα τα καθήκοντά του με άμεση ισχύ.

Δημοφιλέστερα

To Top