Αθλητισμός

UEFA: Η παρουσίαση του νέου format των διασυλλογικών διοργάνωσεων

Στην εκδήλωση πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Stoiximan Super League 1, Μηνάς Λυσάνδρου, κάνοντας λόγο για χρονιά – ορόσημο καθώς εκτός από τις προκρίσεις των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και των Νέων των Πειραιωτών είναι και οι 2 τελικοί ευρωπαϊκών διοργανώσεων επί ελληνικού εδάφους (το Super Cup στο Καραϊσκάκη και του Conference στην OPAP Arena).

Ακολούθησε η σύντομη τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα της UEFA, Θόδωρου Θεοδωρίδη ενώ προβλήθηκαν και τα γκολ των ελληνικών ομάδων. «Θα καταλάβετε από την παρουσίαση του Τζιόρτζιο όλο το σύστημα γίνεται για να ενισχύσουμε τα Πρωταθλήματα της κάθε χώρας. Πρώτα οι συναντήσεις γίνονται με τις ομάδες και μετά με τα ΜΜΕ για να δούμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται με το νέο σύστημα. Θα συμφωνήσω με τον Μηνά Λυσάνδρου που νομίζω πώς επανέρχεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σήμερα το βράδυ δεν μπορώ να μην είμαι με μία από τις 2 ομάδες στο παιχνίδι στην Τιφλίδα. Είναι μία χρονιά που δείχνουμε πώς μπορούμε να επιστρέψουμε. Είμαστε εδώ για να ρωτήσετε ότι θέλετε», σημείωσε ο κ. Θεοδωρίδης.


Theodoridis

Ο γενικός γραμματέας της UEFA Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Τη σκυτάλη πήραν μετά οι κ.κ. Μαρκέτι και Οσελμό για να παρουσιάσουν τον νέο τρόπο της διεξαγωγής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της UEFA, Τζιόρτζιο Μαρκέτι και ο κ. Οσελμό ανέβηκαν στο βήμα για τις σεζόν 2024-2027.

Στην ανάλυση που ακολούθησε τονίστηκε από τους ανθρώπους της UEFA και αρχικά από τον Μαρκέτι πώς «για εμάς είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό το πώς θα γίνουν οι διοργανώσεις. Θα σας εξηγήσω τα κίνητρα που μας οδήγησαν σε αυτές τις αποφάσεις. Θα εξηγήσουμε κάποιες λεπτομέρειες. Πρώτα θέλουμε να πούμε πώς πάντα αναθεωρούμε τις διοργανώσεις μας. Είναι πιθανότατα η πιο ‘επαναστική’ αλλαγή που κάνουμε εδώ και 25 χρόνια στο Champions League. Κοιτάμε το τι χρειάζεται για να τις κάνουμε πιο ελκυστικές και ανταγωνιστικές. Δουλεύουμε σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τις ομάδες. Κάθε τι που κάνουμε το συζητάμε με τις ομάδες. Από το 2018 είχαμε συμφωνήσει για σε βάθος αλλαγές για το 2024. Κάποιες σημαντικές αλλαγές και το κάναμε αυτό. Ακούμε πολύ. Ακούσαμε πολύ τις ομάδες. Μόλις ολοκληρώθηκε αυτή η φάση κάνουμε τις προτάσεις στην αρμόδια επιτροπή γα την επικύρωση. Μετά προχωρούμε στη φάση της εφαρμογής.


Lyssandrou

Ο πρόεδρος της Stoiximan Super League Μηνάς Λυσσάνδρου.

Το λογικό ερώτημα είναι γιατί αλλάζεις κάτι που είναι πετυχημένο; Έχουμε μία πετυχημένη πορεία με το Champions League, το Europa και το Conference το οποίο ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Και ομάδες από το top 5 των ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων παίζουν για να τα κατακτήσουν όπως η Ρόμα ή η Γουέστ Χαμ. Είναι 4 οι βασικοί λόγοι των αλλαγών.

Λόγος Νο1: υπάρχει κόσμος που θα σου πει για τα ματς της φάσης των ομίλων. Να άλλαζε αυτό. Θέλαμε να βρούμε format που θα δίνει πιο μεγάλη αθλητική και αγωνιστική σημασία στα ματς.

Λόγος Νο2: Το format με τα γκρουπ των 4 δεν είναι τόσο ευέλικτο. Ένα άλλο θέμα είναι πώς δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί πιθανοί αντίπαλοι. Όταν ξέρεις τα γκρουπ δυναμικότητας τότε βλέπεις τον περιορισμό. Θέλουμε να κάνουμε πιο απρόβλεπτα τα πράγματα.

Λόγος Νο3: Ήταν σημαντικό η UEFA να βρει τις πιθανότητες για περισσότερες ομάδες να παίξουν από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο. Είναι μία πιο ευέλικτη διαδικασία.

Δημοφιλέστερα

To Top