Διεθνή

Βαλτιμόρη – Σύγκρουση πλοίου σε γέφυρα: Πρόκειται για ατύχημα, είμαστε σε σοκ, λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο κυβερνήτης του Μέριλαντ σχετικά με τη σύγκρουση του φορτηγού πλοίου Dali στη γέφυρα Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη.

Όπως τόνισε ο Γουές Μουρ «η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι πρόκειται για ατύχημα. Δεν έχουμε δει κανένα αξιόπιστο στοιχείο για τρομοκρατική επίθεση».

Ευχαρίστησε όλους όσοι έσπευσαν στο σημείο για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες: «Νιώθω δέος για το θάρρος σας, για τη δύναμή σας. Είδατε μια κρίση και είπατε “Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω;”» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Moment bridge collapses in Baltimore after cargo ship collision

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων δυτών και εναέριων μέσων, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διασώσουν τα θύματα.

Έξι αγνοούμενοι – Συνεργείο επισκεύαζε λακκούβες στη γέφυρα

Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταφορών του Μέριλαντ υπογράμμισε ότι έξι άνθρωποι αγνοούνται και πιστεύεται ότι είναι από το συνεργείο που βρίσκονταν στη γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσης το οποίο επισκεύαζε λακκούβες. Πρόσθεσε ότι μηχανικοί βρίσκονται στο σημείο για να προσδιορίσουν τις δομικές επιπτώσεις της κατάρρευσης.

Νωρίτερα, δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα νερά του ποταμού Πατάπσκο μετά την κατάρρευση της γέφυρας αφού προσέκρουσε σε αυτή φορτηγό πλοίο.

Δημοφιλέστερα

To Top