Οικονομία

Η «μια απ’ όλα» στη Βουλή, ο Καραμανλής, ο Δένδιας (πού είναι;) και το φιάσκο της Εξεταστικής, το γεύμα του Πρεμ Γουάτσα και οι τριγμοί στην Intrum

Τώρα στην πορεία προαναγγέλλεται και ολίγον αλατοπίπερο (Κάλας και Μπραλιώτικο, που λέει και ο viral tiktoker) από οικονομικά συμφέροντα για να έχουμε να γουστάρουμε (κι αυτή ατάκα του ψήστη tiktoker). Για να πάμε όμως στα σοβαρά, γιατί εδώ πρόκειται για μία τραγωδία, αυτό το τριήμερο της συζητήσεως είναι η τέταρτη (αν δεν κάνω λάθος στο μέτρημα) σε διάστημα 5 μηνών που θα έχει η Βουλή προκειμένου να διεξάγει σοβαρό, ειλικρινή και καθαρό διάλογο για το δυστύχημα των Τεμπών. Να διορθώσει όσο είναι δυνατόν την εικόνα τσίρκου που εξέπεμψε συνολικά το πολιτικό προσωπικό για ένα τόσο δραματικό γεγονός με αποκορύφωμα τις εργασίες της εξεταστικής που εξελίχθηκαν σε φιάσκο. Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα έχουμε μια από τα ίδια. Τυφλή αντιπαράθεση και παράλληλους μονολόγους. Από τη μια η κυβέρνηση να επιμένει στο ορθό μεν αλλά μη επαρκές “περιμένουμε τη Δικαιοσύνη” και από την άλλη την αντιπολίτευση να διεκδικεί πολιτικά οφέλη από μια τραγωδία.

Ο Κ. Καραμανλής θα δώσει το “παρών”

-Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι επιθυμεί να τοποθετηθεί. Η ομιλία του θα γίνει πιθανότατα σήμερα το μεσημέρι και μεταξύ άλλων θα υποστηρίξει ότι από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και δεν κρύφτηκε, όπως τον κατηγορεί η αντιπολίτευση. Θα πει επίσης ότι είτε έχει, είτε δεν έχει ασυλία ισχύει γι’ αυτόν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και άρα δεν έχει κανένα νόημα να παραιτηθεί.

Συναγερμός, επιστράτευση…

-Πάντως, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη αυτή τη φορά να βγει στην αντεπίθεση και να απαντήσει για όσα την κατηγορεί η αντιπολίτευση, τα οποία δεν είναι και λίγα. Για τον λόγο αυτόν το Μέγαρο Μαξίμου – για να ακριβολογώ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός – έχει δώσει εντολή ώστε το σύνολο των υπουργών να εμφανιστούν στην Ολομέλεια, να πάρουν τον λόγο και να υπερασπιστούν το έργο της κυβέρνησης.

Δένδιας

-Προκαταβολικά και προφανώς για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις να σας πω ότι το πρωί της Τρίτης και ενώ ήταν βέβαιη η διεξαγωγή της κρίσιμης συζήτησης κατά της κυβέρνησης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ενημέρωσε ότι αναχωρεί για το Λονδίνο για επαφές και για εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην ελληνική πρεσβεία. Η επιστροφή του προγραμματίστηκε για την προσεχή Πέμπτη, όταν και θα συζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Ωραίος ο Νίκος, κάνει τον Λονδρέζο…

Κλυδωνισμοί: Η Intrum προχωρά σε αναδιάρθρωση χρέους 5,4 δισ. ευρώ

-Houlihan Lokey. Επενδυτική τράπεζα με μεγάλη εξειδίκευση στα θέματα αναδιάρθρωσης χρέους. Η τελευταία φορά που ακούσαμε το όνομά της στην Ελλάδα ήταν όταν η Intralot ανακοίνωσε πως την προσέλαβε για να διαπραγματευτεί με τους ομολογιούχους της. Τη Houlihan Lokey λοιπόν, μαζί με την επίσης εξειδικευμένη στο ίδιο αντικείμενο δικηγορική εταιρία Milbank, προσέλαβε η σουηδική Intrum για τη διαχείριση του υπέρογκου χρέους της, ύψους 5,4 δισ. ευρώ, με λήξεις από τον προσεχή Ιούλιο έως τον Μάρτιο του 2028. Οι ομολογιούχοι έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ, η κάθε ομάδα προσέλαβε τους δικούς της συμβούλους (οι κάτοχοι ομολόγων λήξης 2024 και 2025 επέλεξαν για νομικό σύμβουλο τη Weil, Gotshal & Manges LLP και τη Lazard ως οικονομικό σύμβουλο) και σύντομα ξεκινούν συνομιλίες για αυτό που κομψά αποκαλούμε αξιολόγηση των εναλλακτικών για την ενίσχυση του ισολογισμού της Intrum. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιανουάριο η Intrum προχώρησε στην πώληση μεγάλου μέρους του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της σε θυγατρική της Cerberus Capital Management έναντι 785 εκατ. δολαρίων.

Δημοφιλέστερα

To Top